Spodbujanje turističnih ponudnikov za razvoj trajnostnih modelov – priložnosti in izzivi trajnostnega razvoja turizma v destinaciji Koper

Vabimo vas na

POSVET

 

SPODBUJANJE TURISTIČNIH PONUDNIKOV ZA RAZVOJ TRAJNOSTNIH MODELOV – PRILOŽNOSTI IN IZZIVI TRAJNOSTNEGA RAZVOJA TURIZMA V DESTINACIJI KOPER

 

ki bo v ponedeljek, 16. septembra 2019, ob 16. uri,

v Pretorski palači v Kopru.

 

Mestna občina Koper je po vstopu v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST) v letu 2017 lani pridobila srebrni znak Green destination.

Z vstopom v Zeleno shemo smo se zavezali, da bomo SPODBUJALI trajnostno delovanje, ZDRUŽEVALI trajnostna prizadevanja in PROMOVIRALI lokalni značaj ter zelene zgodbe in izvajali aktivnosti, določene v Zeleni politiki slovenskega turizma. Pomemben element promocije lokalnega značaja in zelenih zgodb je tudi spodbujanje za pridobitev znaka Slovenija Green Accommodation, ki ga pridobijo ponudniki turističnih nastanitev, ko predhodno pridobijo enega od okoljskih znakov za ponudnike, ki jih priznava STO-Slovenia Green (EU Marjetica, EMAS, Green Key, Green Globe, Bio Hotels, Travelife idr).

V letu 2017 smo organizirali prvi posvet v okviru ZSST, v letu 2018 več drugih posvetov za turistične ponudnike v Mestni občini Koper, letos pa vas vabimo na posvet z naslovom Spodbujanje turističnih ponudnikov za razvoj trajnostnih modelov – priložnosti in izzivi trajnostnega razvoja turizma v destinaciji Koper.

 

PROGRAM POSVETA

  • Pozdravni nagovor župana
  • Pozdravni nagovor, predstavitev Zelene sheme in izvedenih aktivnosti destinacije za pridobitev znaka Green Destination – zeleni koordinator Mestne občine Koper
  • Trajnostne sheme spodbujanje ponudnikov – Astrid Prašnikar
  • Odgovorna raba vode – predstavnik Rižanskega vodovoda Koper, d. o. o.
  • Odgovorno ravnanje z odpadnimi vodami in trdimi odpadki – predstavnik Marjetice Koper, d. o. o.
 • Odgovorna raba energije in zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov – predstavnik Goriške lokalne energetske agencije

 

 • Trajnostna mobilnost v Mestni občini Koper – predstavnik Mestne občine Koper
 • Predstavitev turističnih produktov destinacije Koper – predstavnik Turistične organizacije Mestne občine Koper
 • Predstavitev turističnega produkta Mediteranski vrtovi in predstavitev mediteranskih vrtov Bertoki in Boršt – Tanja Verhovnik, Verus, d. o. o. in Mojca Smrkolj, Hortis, d. o. o.
 • Predstavitev in ogled mediteranskega vrta Purissima s prikazom praktičnih in enostavnih prigrizkov z mediteransko noto – Patricija Pirnat, vodja projekta MEDS GARDEN in Hoba-catering, d. o. o.

 

Prevoz do vrta Purissima bo zagotovljen.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite na posvetu in z aktivno udeležbo prispevate k skupnemu delovanju pri razvoju turizma v Mestni občini Koper.

 

Vljudno prosimo, da svojo udeležbo potrdite do petka, 13. 9. 2019, na elektronski naslov zelenega koordinatorja: greendestination@koper.si ali po telefonu: 05 664 63 86 (Andreja Poklar).

 

S spoštovanjem.

 

Župan

Aleš Bržan

Nazaj