10 tednov doživetij v destinaciji Koper: Izberi svoje doživetje

Obisk našega največjega sredozemskega mesteca in njegove slikovite okolice bo to poletje še posebno zanimiv.

Destinacija Koper je zagotovo ena od tistih turističnih točk, kjer ni nikoli dolgčas. Obisk tega živahnega srednjeveškega sredozemskega mesteca ter njegove slikovite in zelene  okolice pa bo to poletje na račun akcije 10 tednov doživetij v Kopru še posebno zanimiv.

Kdor bo v destinaciji Koper julija in avgusta 2020 pri izbranih ponudnikih opravil vsaj tri nočitve, bo nagrajen s kupončkom, s katerim bo lahko brezplačno koristil eno doživetje. Vsak dan so namreč v juliju in avgustu v Kopru in njegovi okolici na voljo različna doživetja in aktivnosti, kot so obisk največjih mestnih znamenitosti – koprskega Zvonika in Pretorske palače, obisk in degustacija na Vinski fontani v Marezigah, obisk Luke Koper, brezplačna izposoja koles in električnih koles, brezplačen najem supa ali kajaka v sklopu parka vodnih športov Active Koper v Žusterni ter vodene degustacije vina, oljčnega olja in drugih istrskih dobrot pri loklanih vinarjih in oljkarjih ter drugih ponudnikih istrskih izdelkov in pridelkov.

Pogoj za udeležbo na brezplačnih doživetjih je kuponček, ki ga gostje, ki vsaj tri dni prenočijo na destinaciji, dobijo pri izbranih nastanitvenih  ponudnikih na destinaciji ter predhodna izbira  in rezervacija doživetja na TIC Koper. So pa omenjena doživetja istočasno na voljo tudi vsem ostalim obiskovalcem slovenske Istre. Ti lahko kuponček za izbrano doživetje kupijo po enotni ceni – 12 evrov v koprskem TIC-u v Pretorski palači.

To pa še ni vse. Vsi, ki se bodo udeležili doživetij, bodo z oddajo svojih podatkov sodelovali tudi v veliki poletni nagradni igri, ki prinaša brezplačne počitnice v letu 2021 v destinaciji Koper in druge privlačne nagrade.

Sicer pa boste med doživetji, ki so na voljo, lahko denimo med drugim spoznali najstarejši vinograd in ponudbo vin vinske kleti Vilija Bržana ter Vinsko fontano v Marezigah, kjer boste lahko okusili najboljši refošk in druga odlična vina iz slovenske Istre. Pa tudi vinsko klet in izbrano ponudbo vrhunskih vin Santomas, ki se nahaja na čudoviti lokaciji v Šmarjah pri Kopru, največjo istrsko vinsko klet Vinakoper, v kateri se nahaja največji vinski sod v Sloveniji in eden največjih v Evropi, pa vinsko posestvo Brič, ki slovi po svoji idilični lokaciji nad dolino reke Dragonje ter manjše kleti na podeželju Kopra, kot so Vina Bordon v Dekanih, Vinales iz Šmarij in vinska klet Rakar iz Trebeš.

Med izbranimi doživetji boste spoznali tudi pridelavo in odličen okus enih najboljših oljčnih olj pri nas – Oljčno olje Morgan, pa tudi zanimive mešanice soli Barba sol in doživeli dotik našega okolja preko čutil nog in brbončic v Rdeči pravljici v Marezigah.

Doživetja so razporejena na vse dni v tednu ob različnih terminih, tako da se jih lahko udeležite prav vseh. Če pa vas podrobneje zanima, kaj akcija 10 tednov doživetij ponuja v naslednjih dneh, kliknite na www.visitkoper.si.

Foto: Vid Ponikvar

Nazaj na novice