30. mednarodna regata Capris v Žusterno privabila številne tekmovalce in navijače

Kajak kanu klub Žusterna je v soboto, 17. avgusta 2019, organiziral jubilejno 30. mednarodno regato kajaka in kanuja na mirnih vodah Capris, ki je v dopoldanskih urah potekala v koprskem zalivu na obali med ustjem Badaševice in Žusterno. Tekmovanja se je udeležil podžupan Mestne občine Koper Patrik Peroša, ki je domov odnesel srebro.

Organizator je ob okrogli obletnici tekmam v disciplinah kajak enojec, kajak dvojec in kanu enojec na razdaljah 500 in 200 metrov dodal še All stars tekmovanje, ki so se ga udeležili predstavniki lokalne skupnosti in podjetij, ki že vrsto let podpirajo ta vodni šport, in novinarji ter novinarke, ki pokrivajo šport.

Najboljši med sedmimi tekmovalci je bil novinar nacionalne televizije RTV TV Koper – Capodistria Luka Grižon, za njim je na cilj priveslal podžupan Mestne občine Koper Patrik Peroša, na tretjo stopničko pa je stopil predsednik Športne zveze Koper Jure Orel. Tekme so se udeležili še Matej Akrapovič (Akrapovič, d. d.), Dean Jurič (Policijska uprava Koper), Boris Kankaraš (Luka Koper, d. d.) in Marko Ugrin (Marjetica Koper).

»Letos je bilo od skupno dvanajstih kar šest tujih klubov, vseh udeleženih pa je bilo približno 180 tekmovalcev, kar je v primerjavi s prejšnjimi leti za 20 odstotkov več. Zagotovo je zanimanje za dogodek povečala tudi letošnja prva All stars tekma, ki smo jo organizirali predvsem zato, da se lahko na svoj način oddolžimo vsem podpornikom kluba in tega čudovitega vodnega športa, o katerem se premalo govori in piše. Veseli pa nas, da smo uspeli navdušiti tiste, ki so se v kajak danes usedli prvič in v cilj priveslali nepremočeni,« je izpostavila dolgoletna predsednica kluba Zdenka Ponomarenko.

Rezultati bodo v kratkem objavljeni na spletni strani Kajak kanu kluba Žusterna in na spletni strani Kajakaške zveze Slovenije.

 

Nazaj na novice