Akcija Čisto morje – naš ponos uspela navkljub slabemu vremenu!

Kljub slabemu vremenu, je bila tudi letošnja že 10. zaporedna čistilna akcija Čisto morje – naš ponos Potapljaškega društva Oceanik iz Kopra uspešna. V Žusterni se je že zgodaj dopoldne zbralo približno 40 prostovoljcev, ki so vse do 13. ure pridno čistili morsko dno od Žusterne do Moleta in meje z Občino Izola.

»Običajno čistimo ob obali v koprski občini, največkrat ob pomolu na Ukmarjevem trgu, v Semedeli, nekajkrat pa smo morje čistili tudi v Žusteri. Letos pa smo šli do Moleta,« je ob tem povedala predstavnica Potapljaškega društva Oceanik Koper Tjaša Kogovšek. Kot je pojasnila, je bilo nesnage bistveno manj kot prejšnja leta. Ljudje so namreč vse bolj ozaveščeni in se zavedajo, da večji kosovni odpadki ne sodijo v morje, temveč na za to primerna odlagališča.

Kljub temu so imeli prostovoljci, med katerimi je bilo nekaj več kot 20 potapljačev iz petih potapaljaških klubov, tudi danes kar nekaj dela, saj so iz morja potegnili več plastenk, steklenic, kosov odpadne plastike, škorenj, kot tudi odrabljeno pnevmatiko in del že davno odsluženega plovila. Na pomoč s sup-i so jim tudi tokrat priskočili člani društva Naredimo nekaj za naravo in Ekologi Slovenije, povabilu pa so se odzvali tudi v Gasilski brigadi Koper.

Nazaj na novice