BREZPLAČEN PREVZEM IN ODVOZ KOSOVNIH ODPADKOV: Ob položnicah nove dopisnice Marjetice Koper

Marjetica Koper nadaljuje z uspešno akcijo prevzema kosovnih odpadkov po sistemu “od vrat do vrat”. Letos so prvič odvažali odpadke tudi v poletnih mesecih, s septembrom pa ste ob položnicah prejeli nove dopisnice. Vsi, ki ste vključeni v redni odvoz komunalnih odpadkov, lahko pravilno izpolnjene in podpisane pošljete na sedež podjetja, na Ulico 15. Maja 4.

Kljub brezplačnemu prevzemu se kosovni odpadki v Kopru in Ankaranu še vedno znajdejo v črnih zabojnikih, ob ekoloških otokih ali v naravi. Na Marjetici trdijo, da je odgovornost občanov, da odpadke pravilno ločujejo in na takšen način omogočajo njihovo nadaljnjo uporabo.  Sporočajo, da med kosovne odpadke, s katerimi je potrebno posebno ravnati, sodijo veliki in mali gospodinjski aparati, elektronska oprema, vzmetnice, stavbno in stanovanjsko pohištvo, kopalniška oprema, športna oprema in večja odpadna embalaža.

Vse, ki boste dopisnice poslali na sedež podjetja, bodo na Marjetici poklicali v roku sedmih delovnih dni in se z vami dogovorili o datumu ter uri odvoza. Vljudno prosijo, da na dopisnici ustrezno obkrožite način, prek katerega boste zanesljivo dosegljivi – sms-sporočilo, klic ali elektronska pošta. Občankam in občanom, ki boste za vse odpadke zgledno poskrbeli, se že vnaprej zahvaljujejo.

Nazaj na novice