Brezplačna spletna rekreativna vadba za starejše

Športna zveza Koper in Center dnevnih aktivnosti sta združila moči in v času epidemije oblikovala novembrsko-decembrski program vadbe za starejše in ostale zainteresirane. Brezplačne vadbe bodo potekale preko aplikacije Zoom.

Zaradi zajezitve širjenja epidemije koronavirusa je javno življenje močno omejeno, socialni stiki so oteženi, v celoti pa prepovedana tudi kolektivna rekreativna vadba. Številni so zato že poiskali individualne načine rekreacije, pri starostnikih je to nekoliko težje. Ker so najbolj ogrožena skupna, morajo v tem času še posebej upoštevati veljavne ukrepe. A tak način življenja pomeni tudi manj gibanja, ki pa je v poznem življenjskem obdobju ključno za ohranjanje zdravja, vitalnosti, motivacije in splošne odpornosti.

Zato Športna zveza Koper in Center dnevnih aktivnosti pripravljata vadbe na spletu, ki bodo potekale enkrat tedensko preko aplikacije Zoom, in sicer ob sredah ob 9. uri. Posamezna vadba bo trajala štirideset minut, vsebovala bo ogrevanje in različne vaje. Izvajanje vaj bodo zagotavljali strokovno usposobljeni vaditelji, kineziologi in ostali delavci v športu, ki bodo program prilagodili predvsem starejšim.

Prva od štirih predvidenih vadb bo že to sredo, 11. novembra, poudarek bo na splošnih vajah za aktivacijo telesa. Naslednja vadba, kjer bodo v ospredju vaje za koordinacijo in ravnotežje, bo teden dni kasneje. Ob koncu meseca, in sicer 25. novembra, bo na sporedu vadba, ki bo temeljila na splošni moči. Zaključna vaja za raztezanje in gibljivost bo 2. decembra.

Starejši občani in drugi zainteresirani se lahko pridružijo tako, da zanimanje za sodelovanje posredujejo na info@cda-koper.si. Na podlagi prijave bodo na elektronski naslov ali SMS sporočilo prejeli povezavo, preko katere se bodo lahko vadbi tudi pridružili.

Nazaj na novice