Četrtni mladinski center na Markovcu odpira vrata

To sredo, 30. septembra, bodo v nekdanjem zaklonišču na Markovcu namenu uradno predali prostore novega četrtnega mladinskega centra, dan zatem pa bo v centru dan odprtih vrat.

Za tem, ko so prostore nekdanjega zaklonišča pod parkiriščem na cesti na Markovec popolnoma preuredili – uredili so nove sanitarije s fekalnim in vodovodnim priključkom, vzpostavili varno električno omrežje, namestili montažne predelne stene ter opravili pleskarska dela in v del prostorov položili laminat – je skupina mladih umetnikov in grafitarjev s poslikavo prostorov poskrbela še za zanimivo in svežo podobo približno 200 kvadratnih metrov velikega novega centra za mlade. Tematika poslikav ni bila vnaprej določena, ampak so jo mladi določili sami. Tudi sicer si v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper, pod okriljem katerega bo zaživel četrtni mladinski center na Markovcu, želijo, da bi bil prostor po meri mladih. V prvi vrsti bo namenjen dijakom in mladostnikom med 15. in 29. letom, zlasti ob popoldanskih urah. Center bo namreč odprt od ponedeljka do petka med 13. in 20. uro in bo ponujal možnost neformalnega druženja, dve glasbeni vadnici in predavalnico. Organizirane dejavnosti pa bodo opredelili mladi sami s svojimi idejami in angažmajem, prav tako mu bodo mladi naknadno izbrali primerno ime. Tako kot v matični enoti Centra mladih Koper v središču mesta jim bodo zaposleni v Zavodu in prostovoljci pri kakovostnem preživljanju prostega časa nudili mentorstvo.

Sicer je bilo nekdanje zaklonišče zgrajeno v času hladne vojne in je služilo v primerih, ko je bila ogrožena varnost lokalnega prebivalstva, zadnja desetletja pa je več ali manj samevalo.

Sredstva za ureditev centra na Markovcu, za obnovo je bilo namenjenih 124 tisoč evrov, je zagotovila Mestna občina Koper.

Center bodo namenu uradno predali v sredo, 30. septembra, v četrtek, 1. oktobra pa bo v centru dan odprtih vrat.

Nazaj na novice