CITY GAMES: Koprčani zasedli drugo mesto

V nedeljo so se na olimpijski bazen v Žusterni vrnile priljubljene poletne igre za vse generacije – City Games. Tudi letos se je za vstop v finalni del tekmovanja potegovala koprska ekipa Spiaggia bar, ki se na koncu lahko pohvali z doseženim drugim mestom. Priljubljene igre se v Slovenijo vračajo avgusta, ko bodo finalni turnir City Games Slovenija organizirali v Kranju.

Koprska ekipa je v nedeljo premoč morala priznati Pirančanom, ki so za zgolj 7 točk ušli “domačinom”. Na tretjem mestu se je znašla ekipa iz Lucije, ki je zbrala le točko več od zadnjeuvrščenih kolegov iz Portoroža.

Dogodek, ki ga pripravlja Mestna občina Koper v sodelovanju z Adrio Events, se je znova izkazal za pravi spektakel, zanimiv ne samo za sodelujoče, temveč tudi za gledalce in obiskovalce, ki so se znova iger udeležili v velikem številu.

Tokrat so se ekipe na športno-zabavnem dogodku pomerile na enem izmed treh slovenskih challengerjev, kjer so se borile za vstopnico za slovenski finale, ki bo 17. avgusta v Kranju. Ekipe, ki so se pomerile v šestih tradicionalnih igrah, preoblečenih v moderno in zabavno shemo, so bile sestavljene vsaka iz šestih članov, od katerih morata vsaj dve biti predstavnici nežnejšega spola.

Mednarodni finale v Luksemburgu

Slovenski prvak se bo kvalificiral v veliki mednarodni finale, ki bo leta 2020 v Luksemburgu. Cilj povsem novega formata tekmovanja je obiti balkanske meje in se razširiti po vsej Evropi, s čimer se bo projekt City Games po popularnosti lahko povsem konkurenčno primerjal z nekdaj oboževanimi Igrami brez meja. V Luksemburgu bo slovenska ekipa ena izmed 16 evropskih držav, ki se bodo potegovale za naslov najboljšega na igrah. Šest televizijskih oddaj iz Luksemburga bo predvajanih v številnih državah,” je razsežnosti tekmovanja predstavil Miroslav Krzyk, avtor in direktor projekta, ki se razvija v vse bolj popularen dogodek.

Rezultati:

  1. Piran – 34 točk
  2. Koper – 27 točk
  3. Lucija – 10 točk
  4. Portorož – 9 točk
Nazaj na novice