Dan odprtih vrat ob svetovnem dnevu hrbteničnih bolezni

Ob svetovnem dnevu hrane, hrbteničnih bolezni in okvar Zavod Papilot Ljubljana v sredo, 16. oktobra, ob 10. uri v prostorih zavoda Papilot, zaposlitveni center Koper na Dolinski cesti 1. pripravlja dan odprtih vrat.

Ob dnevu odprt vrat bodo ves dan potekale številne delavnice, na katere se je treba predhodno prijaviti. Vsebina prvega dela programa bo letos potekala na temo pomena prehrane, vadbe in masaže na delovnem mestu v sedečih poklicih, drugi del pa bo namenjen vključenim v projekt Prehod mladih na trg dela.

Dan odprtih vrat se bo s pestrim programom v prvem delu začel ob 10.15, ko se bo začelo predavanje o ustrezni in primerni prehrani na sedečem delovnem mestu. Predavanje bo vodila prehranska svetovalka Ines Gajster. Ob 11. uri bo osebna trenerka Vesna Žlogar na kratko predstavila, kako iz zaposlitvene rehabilitacije uspešno v podjetništvo, ob 11.30 se bo predavanje nadaljevalo s predstavitvijo oziroma primeri dobrih praks rehabilitacijskega tima zavod Papilot na temo usposabljanja na delovnem mestu. Prvi del se bo zaključil na temo možnosti sodelovanja z zaposlitvenim centrom.

Drugi del zanimivih predavanj bo vključeval predavanje vrhunskega koprskega plavalca, trenerja in evropskega prvaka v plavanju Matjaža Markiča na temo Kar si zares želimo, lahko tudi dosežemo ob 13.15, nadaljeval pa ob 14. uri s predavanjem predavatelja in učitelja matematike Matevža Maleja na temo Matematika, naravoslovja in tehnike z lego mehanizmi. Pester dan odprtih vrat ob svetovnem dnevu hrbteničnih bolezni se bo zaključil ob 14.45 z energijsko vajo za pomiritev in sprostitev.

V sklopu dneva odprtih vrat bo v prostorih zavoda Papilot potekala delavnica za mlade s posebnimi potrebami, starše in svetovalne delavce na temo Razvoj in izvajanje prehoda mladih s posebnimi potrebami na trg dela, s posebnim poudarkom na samozavesti, motivaciji in pozitivni samopodobi.

Zaradi prostorske stiske in izrednega zanimanja je za potrditev udeležbe treba poslati prijavo na ucne.delavnice.kp@papilot.si ali na 051 335 204 (Ksenija).

Nazaj na novice