Dnevni center Šentmar Koper bo aktivnosti izvajal na prostem

Potem ko številne ustanove znova odpirajo svoja vrata, se je za vnovični zagon nekaterih tedenskih aktivnosti odločil tudi Dnevni center Šentmar. Minule mesece so stike ohranjali po telefonu, neposredni stiki, čeprav na varni razdalji in z maskami na obrazu, bodo vendarle olajšanje, še sporočajo.

Dnevni center Šentmar Koper v tem tednu znova začenja izvajati svoje programe. V prvem koraku bodo izvajali razgovore ob predhodni najavi, pri čemer bodo, seveda, spoštovali navodila pristojnih služb, zato bodo maske, primerna medosebna razdalja in razkuževanje rok ter prostorov njihova nova vsakdanja praksa.

Skupinskega dela bo kljub vsemu manj, tedensko bodo izvajali največ dve skupinski aktivnosti, skupino pa bodo lahko sestavljale največ štiri osebe. Ob upoštevanju vseh predpisov in omejitev bodo, kolikor bo mogoče, posamezni razgovor ali aktivnost izvajali na prostem, na svežem zraku.

Občanke in občane Mestne občine Koper obveščajo, da dosegljivost programa že ves čas ostaja nespremenjena; od ponedeljka do petka, med 9. in 15. uro. »Informacijska tehnologija in telefoni so nam v zadnjih dveh mesecih omogočili, da smo ostajali v stiku, omogočanje neposrednih stikov, pa čeprav na varnih razdaljah in z maskami na obrazu, bo vendarle olajšanje,« je povedala strokovna vodja Tina Nanut.

Program Dnevnega centra Šentmar Koper je dostopen na strani:

https://www.sent.si/index.php?m_id=dnevni_center_enota_sent_koper

Nazaj na novice