MOK poziva društva k sodelovanju pri Evropskem tednu mobilnosti

Hodimo peš! je letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti, ki bo tradicionalno potekal od 16. do 22. septembra. Osvojen naslov najbolj aktivne mestne občine v sklopu ETM v letu 2018 je še dodatna spodbuda za nadaljnje delo na področju spodbujanja trajnostne mobilnosti in varovanja okolja, zato želimo skupaj z vami znova pripraviti pester nabor aktivnosti za osveščanje in aktivno vključevanje občanov.

Ker na področju varovanja okolja deluje tudi vaše društvo vas pozivamo, da najpozneje do 5. julija posredujete informacijo o projektih in aktivnostih, ki jih namenite izvesti v sklopu pobude. To obvezno storite preko tega spletnega obrazca. Če prijavljate več projektov izpolnite obrazec večkrat, za vsakega posebej.

Pri oblikovanju in izvedbi aktivnosti bodite kreativni. Inovativnost je bila namreč tudi letos eden od osrednjih kriterijev letošnjega razpisa za sredstva MOK. Navežite se na temo, predvsem pa naj vaša aktivnost ne bo zgolj predstavitev društva, ampak nekaj vsebinsko bogatejšega, privlačnega za obiskovalce.

Še posebej vas vabimo, da se pridružite na osrednjem dogodku ETM, ki bo predvidoma 14. septembra v Kopru, in bo pomenil svojevrsten uvod in priložnost za promocijo aktivnosti, ki bodo sledile v sklopu ETM. Delavnice, predstavitve, testi koles, animacija, rekreacija… Karkoli od tega lahko izvedete v sklopu prizorišča in s tem prispevate k popestritvi programa.

Sicer pa aktivnosti lahko izvedete kadar koli, vendar vas, v kolikor še nimate določenih datumov za izvedbo programov, le te izvedete v času trajanja Evropskega tedna mobilnosti.

Osrednja spletna stran za informacije ostaja www.etmkoper.si.   

 

Nazaj na novice