Forum Tomizza letos z virtualnim občinstvom

V Kopru, Trstu in Umagu bi se moral med 20. in 24. majem odvijati že 21. Forum Tomizza pod geslom DOMOVINA, d. d. Zaradi ukrepov Vlade RS o prepovedi prireditev in zbiranju na javnih mestih so morali organizatorji mednarodno obmejno srečanje preložiti na jesenski čas, ta četrtek pa se bodo pisatelju Fulviu Tomizzi poklonili z virtualno različico foruma.

Kot so sporočili organizatorji, bodo v četrtek, 21. maja, ko bi v Kopru moral potekati Forum Tomizza, pripravili virtualno različico foruma s poklonom pisatelju Fulviu Tomizzi, ki je preminil na ta dan leta 1999.

V zavetju dvorišča ene od koprskih palač bosta ob 20. uri dramska igralca Rok Matek in Miriam Monica v slovenskem in italijanskem jeziku interpretirala odlomke iz Tomizzevih romanov. Nekaj besed bosta voditelja projekta, Irena Urbič in Neven Ušumović, namenila tudi predstavitvi zbornika 20 let poguma/20 anni di coraggio/20 godina hrabrosti, ki so ga izdali ob 20. obletnici Foruma Tomizza pred nekaj meseci.

Dogodek bodo organizatorji v neposrednem prenosu predvajali na spletu https://www.facebook.com/forumtomizza/ in kanalu YouTube Foruma Tomizza www.forumtomizza.com.

Nazaj na novice