Fotografsko popotovanje skozi čas

Kultna kavarna Loggia od danes gosti fotografsko razstavo podob mesta iz 19. in 20. stoletja, ki sta jo pripravila Mestna občina Koper in Pokrajinski muzej Koper. Fotografije bodo mestno kavarno krasile do obnove prostorov, obiskovalci si jih bodo lahko ogledali vse dni od torka do petka med 8. in 16. uro, v soboto in nedeljo pa med 9. in 17. uro.

Dnevna soba Koprčanov, kultna kavarna Loggia, je simbol osrednjega Titovega trga. Na fotografsko popotovanje okoli Loggie in celotnega koprskega mestnega jedra vse obiskovalce skozi labirintno postavljene panoje popelje štirideset razglednic in fotografij. Likovni pogovor, ki se giblje med preteklostjo in sedanjostjo, s svojim zaključkom več kot nazorno doda nekaj zagona za samozavesten vstop v prihodnost.

Odprtja razstave se je v družbi direktorja Pokrajinskega muzeja Koper Luke Jurija udeležil župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki je v svojem pozdravnem govoru poudaril, da je Loggia že skoraj dve stoletji srce družabnega in kulturnega življenja v mestu. »Koprčanke in Koprčani smo nanjo čustveno zelo navezani, za nas je bila Loggia vedno več kot zgolj kavarna, je poseben prostor, ki nas združuje, nas razvedri in bogati naša življenja. Verjamem, da nikjer v Kopru odkrivanje preteklosti skozi razglednice in fotografije ni tako čarobno, kot prav tu v Loggii,« je zaključil Bržan.

Ker si občina želi z edinstveno kavarno oživiti osrednji del koprskega mestnega jedra, bo najkasneje v začetku septembra objavila nov razpis za najem kavarne in prostor hkrati prenovila.

Nazaj na novice