Hladilnik toplega srca za družine in otroke v stiski

Radio Capris tudi v letošnjem decembru organizira največjo dobrodelno akcijo na Obali – Hladilnik toplega srca, ki bo trajala vse do 31. decembra. Ta je letos v terenskem studiu, ki je postavljen tik ob drsališču v Kopru in od koder bo Radio Capris v živo program oddajal vse do konca leta.

Dobrodelna akcija je namenjena otrokom, mladostnikom in njihovim družinam iz socialno šibkega okolja, v njej pa moči združujejo Radio CaprisStudio Gorenje Koper in Društvo prijateljev mladine Koper, pomagajo pa tudi različna podjetja in posamezniki. Najbolj neprecenljiva pa je pomoč poslušalk in poslušalcev, ki bodo tudi letos v Hladilnik toplega srca lahko prinašali različne izdelke, donirali pa bodo lahko tudi prek sporočil SMS. Akcija je doslej ogrela srca več kot 500 družin z Obale, ki živijo v pomanjkanju. Razdeljenih je bilo več kot 6,5 tone dobrin, predvsem prazničnih dobrot, ki so se jih še posebej razveselili najmlajši.

»Letošnjo akcijo nadgrajujemo še z drugimi aktivnostmi, razkrivali pa jih bomo sproti. Celotna radijska ekipa kar mesec dni živi in dela samo za ta projekt. Ponosni smo, da bomo lahko s poslušalkami in poslušalci letos znova pričarali lepe praznike tudi tistim, ki sicer nimajo razlogov za praznično veselje,« pravi Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris.

V Hladilnik toplega srca lahko poslušalci tudi letos odlagajo vse, s čimer bi otrokom in mladostnikom omogočili čim lepše praznične dni. Od prehrambnih izdelkov z daljšim rokom trajanja (testenine, riž, olje, sladkor, mleko, sok, žitarice za zajtrk, paštete), priboljškov za praznične dni, kot so čokolade, med, marmelade, čokoladni namazi, piškoti, čaji, bomboni do izdelkov za osebno nego in higieno (šamponi gel za tuširanje, krema, zobna pasta, milo) ter manjša praznična darila, kot so manjše igrače, čistila za gospodinjstvo.

Na pobudo poslušalcev je bila že lani vzpostavljena možnost doniranja prek sporočil SMS. V lanskem letu je bilo na ta način zbranih 14.000 evrov sredstev. »Zbrana finančna sredstva bomo tudi letos porabili za socialno ogrožene družine iz vseh štirih obalnih občin. Družinam pomagamo tako, da jim z odobreno finančno pomočjo krijemo določene stroške (stanarina, najemnina, voda, elektrika, ogrevanje, stroške vrtca ali šole, šole v naravi, nakup oblačil za otroke …),« pojasnjuje Breda Krašna, generalna sekretarka pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

SMS-doniranje bo tako tudi letos za številne bolj praktičen način pomoči. To pomeni, da lahko vsakdo po svojih močeh za družine in otroke, kjer je stiska največja, donira s preprostim sporočilom, poslanim na 1919, pri tem pa uporabi ključni besedi: OBALA (donacija 1 evro) ali OBALA5 (donacija 5 evrov). Radio Capris in ZPMS bosta ob koncu akcije objavila višino zbranih sredstev in prazničnih dobrot ter ostalih potrebščin za otroke z Obale, ki živijo v hudem pomanjkanju.

Dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca bo potekala do 31. decembra 2019. Vse zbrane izdelke bodo člani Društva prijateljev mladine Koper pomoči potrebnim dostavljali ves praznični mesec.

Nazaj na novice