Hladilnik toplega srca za družine in otroke v stiski

Radio Capris tudi v letošnjem decembru organizira največjo dobrodelno akcijo na Obali – Hladilnik toplega srca, ki bo trajala vse do 31. decembra. Letošnji praznično obarvan studio je v samem osrčju Kopra, v Loggi, od koder bo radijska ekipa v živo program oddajala vse do konca leta.

Dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca je namenjena družinam in otrokom iz Obalno-kraške regije iz socialno šibkega okolja, kjer moči združujejo Radio CaprisStudio Gorenje Koper, Eurospin, Zveza prijateljev mladine Slovenije in tri Društva prijateljev mladine Koper, Piran, Sežana. »Veseli smo, da se nam je pri letošnji akciji pridružil tudi Eurospin, ki je v lokalne poslovalnice (Koper, Izola, Lucija, Kozina, Sežana in Ilirska Bistrica) namestil zbiralne košare. Na ta način bo hladilnik toplega srca še bolj dostopen vsem, ki bi želeli pomagati in nimajo možnosti, da bi svoj prispevek oddali v pravljični studio Radia Capris v koprski Loggi,« pravi Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris.

Najbolj neprecenljiva pa je pomoč poslušalk in poslušalcev, ki bodo tudi letos v Hladilnik toplega srca lahko prinašali različne izdelke, donirali pa bodo lahko tudi prek sporočil SMS. Ekipa radia je ponosna, da so samo v lanskem letu s paketi dobrot osrečili več kot 1.000 ljudi, dodatno pa finančno pomagali še 140 družinam. »Smo optimisti. Zavedamo se, da je letošnje leto prineslo nove stiske in da posamezniki veliko bolj zadržano in premišljeno darujejo, ker sami živijo v veliki negotovosti. Prepričani pa smo, da bomo tudi letos uspeli osrečiti veliko število otrok,« pove Čehovin, ki upa na podporo različnih lokalnih podjetij, ki so akcijo podprla že v preteklosti.

V Hladilnik toplega srca lahko poslušalci tudi letos odlagajo vse, s čimer bi otrokom in mladostnikom ter družinam omogočili čim lepše praznične dni. Od prehrambnih izdelkov z daljšim rokom trajanja (testenine, riž, olje, sladkor, mleko, sok, žitarice za zajtrk, paštete), priboljškov za praznične dni, kot so čokolade, med, marmelade, čokoladni namazi, piškoti, čaji, bomboni, do izdelkov za osebno nego in higieno (šamponi gel za tuširanje, krema, zobna pasta, milo) ter manjša praznična darila, kot so manjše igrače, čistila za gospodinjstvo. Praznične pakete bodo društva sproti dostavljala družinam v stiski s področij občin Koper, Ankaran, Izola, Piran, Hrpelje – Kozina, Divača, Komen, Sežana in Ilirska Bistrica.

Nazaj na novice