Hladilnik toplega srca za družine in otroke v stiski

Radio Capris tudi letošnji december organizira največjo dobrodelno akcijo na Obali – Hladilnik toplega srca«, ki bo trajala vse do 31. decembra. Ta se nahaja v rdeči hiški v Čudolandiji (pri kapitaniji v Kopru), od koder Capris ves december oddaja svoj program v živo. 

Dobrodelna akcija poteka v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije. »Že lani smo zbrali poldrugo tono najrazličnejših izdelkov za družine z Obale, ki so v veliki stiski. Pripravljenih je bilo 100 družinskih paketov, ob tem pa še 100 dodatnih sladkih paketov za otroke, da so bili njihovi prazniki lepši in slajši,« je ob tej priložnosti pojasnil Mitja Čehovinodgovorni urednik Radia Capris.

V Hladilnik toplega srca lahko poslušalci tudi letos odlagajo vse, s čimer bi otrokom in mladostnikom omogočili čim lepše praznične dni. Od prehrambenih izdelkov z daljšim rokom trajanja, izdelkov za praznične dni (čokolade, t. i. ”panetoni”, med, piškoti, čaji, bobonjere, bonboni), do izdelkov za osebno nego in higieno (šampone, gele za tuširanje, kreme, zobno pasto, milo) in manjša praznična darila, kot so igrače za otroke, tople nogavice, mehke odeje, skodelice za čaj ipd.

Vse zbrane izdelke Radio Capris dnevno predaja članom Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki pakete pomoči potrebnim dostavljajo skozi ves praznični mesec. Na pobudo poslušalcev pa so se letos organizatorji odločili še za eno pomembno novost. »Mnogo poslušalcev lani ni uspelo priti do zbirnih točk, zato so želeli donirati denarna sredstva, a to ni bilo mogoče. Letos smo vzpostavili sms doniranje, ki bo za mnoge bolj praktičen način pomoči. To pomeni, da lahko vsakdo po svojih močeh za družine in otroke, kjer je stiska največja, donira s preprostim sporočilom, poslanim na 1919,« dodaja Čehovin. Ključni besedi sta dve: OBALA (donacija 1 evro) ali OBALA5 (donacija 5 evrov).

»Družine z Obale, ki potrebujejo pomoč, so vključene v različne humanitarne programe. Največkrat so to družine, kjer so starši sicer zaposleni, a prejemajo minimalno plačo, zato ne zmorejo pokrivati vseh življenjskih stroškov. Sredstva, ki bodo zbrana z sms sporočili, bomo razdelili družinam, ki se bodo obrnile na nas za  pomoč. Ob tem vedno poudarjamo, da družine ne dobijo nakazil, ampak jim po dogovoru plačamo račune za stanarino oz. najemnino, elektriko, vodo, komunalne storitve, vse, kar je namenjeno otrokom, kot npr. oblačila, razne prostočasne dejavnosti,« navaja Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS.

Radio Capris in ZPMS bosta ob koncu akcije javno objavila višino zbranih sredstevin količino zbranih prazničnih dobrot ter ostalih potrebščin za otroke z Obale, ki živijo v hudem pomanjkanju.

 

Nazaj na novice