Konec avgusta v znamenju številnih prireditev

V destinaciji Koper se do konca avgusta obeta raznolik program prireditev, ki bodo zajele različne okuse in generacije. Izbrali smo nekaj predlogov, kam se odpraviti ta teden.

Današnji večer bo v znamenju otroške predstave Tinka gre v šolo, ki jo bodo uprizorili v sklopu Otroškega poletnega gledališkega vrtiljaka. Predstava bo Prešernov trg prelevila v pravo poletno gledališče, otroke pa še zadnjič pred ponovno vrnitvijo v šolske klopi popeljala v pravljično doživetje z junaki, ki jih najmlajši zagotovo dobro poznajo. Sredino dogajanje v Hiši kulture v Sv. Antonu bo popestril stand up večer, na katerem se boste tudi tokrat do solz nasmejali v družbi Ljube Miljuševič. Vsi, ki iščete sprostitev in se želite krepko nasmejati, vabljeni na večer smeha ob 19. uri.

Jutri bo znova živahno v Kubedu, kjer bo v sklopu poletnega dogajanja Čubed pod borovci nastopil Whynot acoustic, v naslednjih dneh pa se bo na različnih lokacijah po mestu nadaljevalo razgibano dogajanje 18. Alpe Adria PUF Festivala. Istega dne bodo na Carpacciovem trgu zadoneli italijansko-dalmatinski ritmi v sklopu prireditve Od Črnega kala dol, kjer bosta nastopila Igor Mikolič in Klapa Capris.

Društvo Sončni grič in knjigarna Libris Koper za petek v Hrvojih pripravljata prav posebno doživetje v tej čudoviti vaški pokrajini slovenske Istre. Obiskovalci in nastopajoči bodo ob branju poezije ter kozarcu vina spregovorili o odnosu do rastlin, živali in narave. Gledališče Koper bo občinstvo razvajalo z vrhunskim gledališkim triom igralcev, kot so Danijel Malalan, Uroš Smolej in Rok Matek, ki bodo uprizorili glasbeno komedijo Trio. Predstavo si bo mogoče ogledati v petek, 28. avgusta, ob 21. uri, na Martinčevem trgu, dan prej pa bo na trgu zaživela komedija o partnerskih odnosih Norčije v spalnicah. Z dvodnevno prireditvijo Generacija ples, ki bo trajala od 28. do 29. avgusta, bodo na svoj račun prišli vsi, ki jih ples veseli, ali bi se zgolj radi preizkusili v plesu.

Sobota bo tradicionalno rezervirana za sejem starin na trgu pri Upravi za pomorstvo, kjer se zberejo številni prodajalci, ljubitelji in zbiratelji starin ter obiskovalci, ki jih pritegnejo zanimivi predmeti. Nepozabno doživetje obljublja igrani prikaz trgovanja Homo na plac, ki ga bodo v  soboto ob 18.30 na trgu pri Upravi za pomorstvo, uprizorili člani KD Gledališke skupine Dekani, KD Šavrini in anka Šavrinke in KD Domovine Osp. Obiskovalcem bodo pričarali obrtniško vzdušje 19. stoletja, s svojimi skeči in pristnim istrskim narečjem pa vas bodo tudi tokrat zagotovo nasmejali.

Festival Burja bo konec tedna na Kapodistriasovem trgu pred Pokrajinskim arhivom postregel z dvodnevnim odmikom v glasbeni svet s koncertoma skupin All Strings Detached Septet in Silence, tudi ta konec tedna pa bo rezerviran za Istrsko tržnico, letošnjo novost v Kopru. Na trgu pri Upravi za pomorstvo bodo istrski ponudniki prodajali svoje izdelke in druge gastronomske zaklade slovenske Istre.

Živahno bo tudi v nedeljo, ko bo v sklopu prireditve Poletni glasbeni utrinki Kopra na trgu pri Upravi za pomorstvo ob 19. uri nastopil Pihalni orkester Koper.

Več o razgibanem dogajanju in prireditvah v Mestni občini Koper lahko preberete na spletni povezavi.

Nazaj na novice