Koprska PiNA odpira prvi skupnostni prostor v Istri, posvečen reševanju družbenih izzivov

PiNA je edina slovenska nevladna organizacija, ki je na razpisu Sklada finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih uspešno pridobila več kot milijon evrov za projekt Social Innovators.

V sredo, 11. decembra 2019, bodo v svojih prostorih predstavili prvi večji rezultat projekta. Odprli bodo prvi skupnostni prostor v Istri, posvečen reševanju družbenih izzivov. Gre za pomembno pridobitev, ki bo na enem mestu združila vse ključne posameznike, skupine in institucije, ki v okolju delujejo.

V sklopu odprtja bodo predstavili Letni razpis za nevladne organizacije, neorganizirane skupine mladih in posameznike, ki bodo okolju ponudili prostorsko in vsebinsko podporo v smeri trajnostnega, izpolnjujočega in radovednega sobivanja.

Ker je želja oziroma izziv, da SI HUB postane prostor skupnosti, posvečen reševanju družbenih problemov, bodo že z otvoritvijo, skupaj z lokalnimi organizacijami in institucijami, odprli prostor različnim tematikam in pripravili delavnice, namenjene kariernemu razvoju mladih in krepitvi njihovih kompetenc na različnih področjih, ki jim lahko olajšajo vstop na trg delovne sile.

Tako bodo v otvoritvenem programu ves dan potekale številne zanimive delavnice.

Med 10.30 in 11.00 bo potekala informativna delavnica Letnega zapisa za nevladne organizacije, neorganizirane skupine mladih in posameznike. Med 11. in 13. uro, bo delavnica v sodelovanju z Ljudsko univerzo Koper, med 13.00 in 14.30 pa bo delavnica s PUM-O – izobraževalnim centrom Memory. Otvoritveni dan predstavitve novega projekta se bo zaključil med 15. in 16. uro z delavnico v sodelovanju s kariernim centrom Univerze na Primorskem.

Nazaj na novice