Koprska PiNA odprla prvi skupnostni prostor v Istri

Danes so v prostorih koprske PINE na Gortanovem trgu, odprli prvi skupnostni prostor v Istri, posvečen reševanju družbenih izzivov. Gre za pomembno pridobitev, ki bo na enem mestu združila vse ključne posameznike, skupine in institucije, ki v okolju delujejo.

Skupnostni prostor je namenjen informativnim, izobraževalnim in raziskovalnim dejavnostim na področju družbenih izzivov skupnosti. Prostor je odprt v sklopu projekta Social Innovators, enega izmed 26 izbranih projektov Sklada Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih.

Social Innovators HUB prostor skupnosti je v prvi vrsti posvečen reševanju družbenih težav, tako so z današnjo otvoritvijo, skupaj z lokalnimi organizacijami in institucijami, odprli prostor različnim tematikam in pripravili delavnice, namenjene kariernemu razvoju mladih in krepitvi njihovih kompetenc na različnih področjih, ki jim lahko olajšajo vstop na trg delovne sile.

Slavnostne otvoritve se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki je poudaril pomen tega prvega skupnostnega prostora v Istri oziroma v našem mestu, zlasti za mlade, ki so lahko akterji družbenih sprememb.

Nazaj na novice