Koprski kajakašici s kolajnama in olimpijsko normo

Slovenski kajakašici Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman v vrhunski formi nadaljujeta z odličnimi nastopi v kajakaškem dvojcu. Koprski kajakašici sta se pred dnevi vrnili iz madžarskega Szegeda in domov prinesli vse, kar sta si pred odhodom na svetovno prvenstvo na mirnih vodah začrtali – odličji in olimpijsko vozovnico za Tokio.

»Če pomislim, da sem pred desetimi meseci rodila, ne morem verjeti, kaj nama je uspelo. Fantastičen občutek, čeprav vsega še nisem najbolje dojela. Imava kolajno, imava olimpijsko kvoto, neverjetno. Nikoli si nisem mislila, da bom šla še na štiri olimpijske igre, zlasti ker so bile prve šele pri 26. letih. Mislim, da je zdaj res čas tudi za kolajno, do katere mi je v Riu malo zmanjkalo. Do zdaj sva z Anjo osvojila vseh devet možnih kolajn, upam, da se bo ta trend nadaljeval tudi v naslednji sezoni,« nam je razkrila Ponomarenko Janičeva.

KKK Žusterna je za odlični športnici svetovni podprvakinji in tretjeuvrščeni kajakaški dvojec na svetu  Špelo in Anjo pripravil sprejem, ki so se ga udeležili tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan ter podžupana Jasna Softić in Patrik Peroša. Dekletoma so čestitali, župan pa se jima ob sladkem presenečenju zahvalil, da s svojimi vrhunskimi športnimi uspehi skrbita, da je ime naše občine redno zapisano na svetovnem športnem zemljevidu.

 

Nazaj na novice