Na Istrskem kolesarskem maratonu pester program za družine in otroke

Osrednje prizorišče letošnjega Istrskega kolesarskega maratona 5 . in 6. oktobra bo Ankaran, kjer bo potekal že 7. Istrski kolesarski maraton. Nedeljski maraton bo letos spremljalo še posebej pestro sobotno dogajanje za otroke in družine.

Družinski kolesarski festival se bo začel v soboto, 5. oktobra, ob 10. uri, ko se bodo družine podale na družinski kolesarski izlet in odkrivanje ankaranskih znamenitosti. Po prihodu na prizorišče bo sledila pogostitev udeležencev, ob 13.30 pa gledališka predstava za otroke Pogumni jelen. Ob 15. uri je na vrsti vrhunec dneva – Mini Istrski kolesarski maraton za otroke s kolesi in poganjalčki, stare do 6 let.

Ves dan se bo na prizorišču odvijal program Zavoda Varna pot – spretnostni poligon za starejše otroke, poligon za najmlajše, pijana očala, polžja vožnja in druge poučne vsebine. Aktivna sobota je tudi del sklopa prireditev Veter v laseh, ki letos potekajo po celotni Sloveniji.

Osrednji dogodek bo v nedeljo, 6. oktobra, ko bodo Ankaran in Istro preplavili kolesarji. Zaradi napovedi lepega vremena jih organizator vzdolž treh tras (15 km, 48 km in 78 km) po slovenski Istri pričakuje blizu 1.000.

Start vseh kolesarjev bo ob 10. uri, podelitev pa bo sledila ob 15. uri, ko bodo v cilju že skoraj vsi udeleženci. Tudi letos bo Boršt dobil novega kralja in kraljico, saj se bodo udeleženci dolge trase znova pomerili v tekmovanju – osvajanju gorskega cilja s 3-kilometrskim vzponom na Boršt.

V sklopu pestrega programa prireditve bo za najmlajše na voljo ustvarjalnica, ostali obiskovalci pa bodo lahko uživali tudi ob testiranju koles, glasbenem in plesnem nastopu ter na Otoku zdravja, kjer se bodo predstavljala društva in izvajale nekatere meritve. Istrski kolesarski maraton ponuja več kot dovolj razlogov za obisk. Namen dogodka ni zgolj tekmovanje, ampak predvsem promocija kolesarjenja in aktivnega ter zdravega preživljanja prostega časa nasploh.

Na maraton se še vedno lahko prijavite v prodajalnah Hervis v Ljubljani in Kopru ter na osrednjem prizorišču v soboto in nedeljo. Vse informacije najdete na spletni strani www.istrski-kolesarskimaraton.si.

Dogodek podpirajo zlati partnerji, Luka Koper – sklad Živeti s pristaniščem, Hervis in Hoteli Bernardin, podjetje ARC Kranj z Oshee, Adriatic Slovenica, Fundacija za šport, Radio in TV Koper in vse štiri obalne občine – letošnja gostiteljica Občina Ankaran, Mestna občina Koper, Občina Piran in Občina Izola.

Nazaj na novice