Na mladinske igre v Ancono tudi koprski športniki

Jadransko-ionske igre mladih Animus, ki bodo med 27. in 30. septembrom potekale v italijanskem mestu Ancona, bodo zastopane tudi z našimi koprskimi športniki.

Veliki športni dogodek, ki je v veliki večini financiran oziroma podprt s strani evropskih skladov in predstavlja odlično priložnost za druženje mladih generacij jadransko-ionske regije, bo tudi letos po besedah organizatorjev postregel s pestrim in aktivnim programom ter številnimi spremljevalnimi dejavnostmi, tako za mlade športnike kot njihove spremljevalce.

Na letošnjih igrah bo sodelovalo približno 1.000 mladih športnikov iz šestnajstih držav, ki se bodo med seboj pomerili v različnih športnih disciplinah: atletiki, odbojki, odbojki na mivki, vaterpolu, tenisu, taekwondoju, ragbiju, nogometu, rokometu, košarki in jadranju na deski. Mestna občina Koper je že vrsto let članica foruma županov jadransko-jonskih mest (EUSAIR), tako bo koprske barve letos zastopalo 70 mladih športnikov iz različnih športnih klubov oziroma društev. Koprski športniki se bodo po najboljših močeh ekipno in posamično pomerili v tenisu, odbojki na mivki, atletiki, rokometu, vaterpolu in nogometu.

Mladinske igre letos potekajo tretjič v Anconi in bodo v znamenju številnih nastopov tudi naših koprskih športnikov, kar ob vsem pestrem športno obarvanem dogajanju ponuja pomembno priložnost oziroma cilj za medsebojno spoznavanje in izmenjavo izkušenj, tkanje prijateljskih vezi in sodelovanje na številnih področjih. Športne ekipe s spremljevalci so se danes, 27. septembra, v jutranjih urah odpravile z avtobusi na pot ter nas na športen način pozdravile z jasnim ciljem, da se ob vrnitvi vrnejo z odmevnimi športnimi uspehi oziroma priznanji z iger Animus.

Nazaj na novice