Naj bo tudi pot do Sladke Istre čim bolj zelena

V soboto in nedeljo bo v Kopru 11. Sladka Istra. Ker prireditev, ki v mesto privablja na deset tisoče ljudi, terja določene spremembe prometnega režima, smo za vas pripravili nekaj koristnih logističnih napotkov.

Prebivalcem Kopra in bližnjih zaselkov svetujemo, da se na prireditev odpravijo peš, s kolesom ali avtobusnim prevozom in se tako izognejo gneči v prometu ter iskanju prostega parkirnega mesta, hkrati pa z alternativnimi oblikami prevoza prispevajo k zeleni noti prireditve.

Vsem, ki se bodo v Koper pripeljali z avtomobilom, pa svetujemo, da svoja vozila parkirajo izven mestnega jedra in se do prizorišča dogajanja odpravijo peš ali z avtobusom. V času trajanja prireditve bo med 9. in 24. uro možno brezplačno parkirati na parkirišču nakupovalnega središča Planet Koper, prav tako so lahko odlična rešitev za parkiranje t.i. P&R parkirna mesta, ki se nahajajo pred vhodom v mesto.

Ukmarjev trg bo namreč od jutri, petka, 27. septembra, od 20. ure, do nedelje, 29. septembra, do 22. ure, za parkiranje zaprt, prav tako bo zaprto parkirišče za banko Intesa Sanpaolo, in sicer od petka, 27. 9., od 19. ure, do nedelje, 29. 9., do 20. ure;

Zaprti za promet (in dostavo) bodo tudi dostopi na vse trge v mestnem jedru (Prešernov, Staničev, Gortanov, Titov in Carpacciov trg), na katerih bo prizorišče prireditve, saj bodo na slednjih že od danes, četrtka, 26. 9., dalje začeli postavljati prireditveno opremo. Prav tako v času trajanja prireditve (sobota in nedelja, 28. in 29. 9., od 6. do 21. ure) ne bo možen dostop z avtomobili do Prešernovega trga in stranskih ulic ter Staničevega in Gortanovega trga ter stranskih ulic.

V času trajanja prireditve bo v primeru povečanega števila obiskovalcev popolnoma zaprta za promet Pristaniška ulica, in sicer od krožišča s Piransko cesto do Ukmarjevega trga (v soboto in nedeljo, med 9. in 19. uro), na Kidričevi ulici bo v soboto in nedeljo, med 7. in 19. uro, popolna zapora prometa, zato stanovalce z veljavnimi dovolilnicami, ki parkirajo na Garibaldijevi, Župančičevi, Kettejevi, Santorijevi, Kolaričevi in drugih povezanih ulicah, organizatorji prosijo, da svoje avtomobile parkirajo na parkiriščih izven mestnega jedra (na t.i. modrih conah oz. drugih razpoložljivih parkiriščih), z dovolilnico na vidnem mestu. Stanovalci Nazorjevega trga, Glagoljaške ulice, Mladinske ulice, Verdijeve ulice, Vergerijevega trga in Izolskih vrat bodo do svojih domov lahko izjemoma dostopali prek Petronijeve ulice;

Sicer pa organizatorji prebivalce in obiskovalce prosijo za strpnost in upoštevanje navodil redarjev in rediteljev, saj bo le tako obisk Sladke Istre še prijetnejši.

Nazaj na novice