Novi tablični računalniki za starejše občane

Od danes dalje lahko starejši v domovih za upokojence stike s svojci in prijatelji ohranjajo tudi virtualno. Mestna občina Koper je Obalnemu domu upokojencev Koper in Domu upokojencev Ptuj, enoti Koper predala deset tabličnih računalnikov in tako starejšim olajšala medsebojne stike z bližnjimi, kar jim bo v teh težkih časih nedvomno vlilo dodatnega upanja. Nekateri med njimi so prvi klic prejeli že danes, prek tablice jih je namreč poklical koprski župan Aleš Bržan.

Koprska občina tudi v času epidemije koronavirusa skrbi za socialno ogrožene občane in jim poleg že obstoječe razvejane in dostopne mreže pomoči programov na različne načine nudi svojo dodatno podporo. Tokrat je prisluhnila željam občank in občanov v domovih za starejše, ki zaradi trenutno veljavnih omejitev svojcev niso videli že dalj časa.

Ravno v teh časih, ko so osebni stiki in odnosi zaradi zajezitve širjenja virusa omejeni na najnujnejše, sta čustvena podpora in bližina svojcev za starostnike ključna. Mestna občina Koper je v ta namen Obalnemu domu upokojencev Koper in Domu upokojencev Ptuj (enoti Koper) podarila skupno deset tabličnih računalnikov. Na ta način si bodo lahko starejši, ob podpori zaposlenih v domovih, krajšali dolge dni in ostali v stiku s svojimi najbližjimi. To jim bo nedvomno vlilo upanje in jim dalo še dodatno energijo.

Da naprave res delujejo, je danes preveril tudi koprski župan Aleš Bržan, ki je starejše v koprskih domovih razveselil s svojim klicem. V sproščenem pogovoru jim je med drugim zaželel, da bo letošnji december zdrav, hkrati pa da bodo tablični računalniki vsaj malo prispevali k nasmeškom na obrazih.

Bo pa koprska občina v mesecu decembru dodatno dostavila okoli 700 paketov z novoletno vsebino, za kar bo zagotovila 20.000 evrov.

Nazaj na novice