Ob mednarodnem dnevu maternega jezika

Ob mednarodnem dnevu maternega jezika, ki ga obeležujemo 21. februarja, študentke in študentje ter visokošolski učitelji Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem pripravljajo prireditve, posvečene jezikom našega okolja.

Jezik je živ in se nenehno razvija, tega se zavedajo tudi bodoči pedagogi, ki so ob mednarodnem dnevu maternega jezika pripravili koncert, okroglo mizo in jezikovne delavnice.

Že danes ob 19. uri bo Dekliški pevski zbor UP PEF pod mentorstvom Andreje Štucin Cergol v pritličju palače Armerija Univerze na Primorskem koncert posvetil jeziku. Na nastopu Besede, misli, glasba – vir identitete bodo svoj jezik, ki je hkrati manjšinski jezik koprskega okolja, pevsko obogatile tudi študentke, ki prihajajo iz Italije.

O pomenu slovenskega jezika bodo v petek, 21. februarja 2020, na Pedagoški fakulteti na okrogli mizi Slovenščina – jezik moje stroke spregovorili visokošolski učitelji s študenti.

Raznolikost in pestrost jezika v skupnosti bodo študentje spoznali na pustni torek, 25. februarja 2020, saj bodo za učence Osnovne šole Pier Paolo Vergerio il Vecchio v Centru mladih Koper pripravili jezikovne delavnice. Igrivi pust bo pravi čas, da se bodoči učitelji poigrajo z učenci in preizkusijo svoje izdelke. Nastalo je namreč več kot 60 izdelkov, ki bodo v centru postavljeni na ogled.

Nazaj na novice