Obeležitev Svetovnega dneva zdravja

Tudi Mestna občina Koper je v okviru projekta Koper-zdravo mesto 7. aprila obeležila Svetovni dan zdravja. V tem času so društva in organizacije Mestne občine Koper organizirale najrazličnejše aktivnosti, med katerimi izpostavljamo:

Predstavitev sproščanja in meditacije v organizaciji Studia Sandra, predstavitveno stojnico in prikaz samopregledovanja dojk, ki jo je organizirala Europe Donne Obala, spoznavanje osnovnih tehnik karateja pod vodstvom Karate klub Tora, Dneve odprtih vrat v organizaciji Kickboxing klub Koper. RKS OZ – KOPER je za uporabnike RK Koper opravil brezplačne meritve krvnih vrednosti ter balinanje za brezdomce s sloganom Zmorem več. Sekcija primorske regije Društva za Kronično vnetno črevesno bolezen je v Bolnišnici Izola izvedla informativno stojnico, na kateri so predstavili delovanje in aktivnosti društva, Zavod Modri december, Zavod za spodbujanje zavedanja avtizma in Aspergerjevega sindroma Koper je ob Svetovnem dnevu zdravja in Svetovnem dnevu zavedanja avtizma organiziral predavanje Patricije Lovišček z naslovom: »Avtizem, tu in sedaj. Ga prepoznamo?, Podružnica Obala društva Psoriatikov Slovenije pa je za svoje člane organizirala strokovno predavanje, kjer je predavala je Anuška Podovšovnik dr. med.spec.reumatologije.

Obiskovalci so tako lahko podrobneje spoznavali delovanje različnih športnih organizacij, zdravstvenih institucij, socialnih ustanov ipd. ter z njimi tudi na praktičen način preizkusili njihove storitve ter spoznali načine za zdrav življenjski slog.

Nazaj na novice