Obeta se kreativno barvita preobrazba podhoda pri mandraču

Center mladih Koper znova išče mlade kreativce, ki bi v letošnjem tednu mobilnosti sodelovali pri poslikavi sten podhoda pod semedelskim nadvozom. Gre za tretjo tovrstno akcijo, v okviru katere bodo mladi umetniki soustvarjali vizualno podobo mesta – tokrat na temo mobilnost v prihodnosti.

Projekt poslikave koprskih podhodov so pred dvema letoma začeli v Primorskem svetovalnem središču PRIMSS, kjer so v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem in Centrom mladih Koper osvežili stene dveh koprskih podhodov. Tretjo akcijo, ki bo potekala med 16. in 22. septembrom, bodo izpeljali samostojno v Centru mladih Koper, kjer bodo mladim zaupali še nedokončani del podhoda ob Badaševici.

Tudi tokrat je namen projekta mlade spodbuditi h kritičnemu razmisleku o družbenih spremembah in ustvarjalnem izražanju, ki prispeva k spremembi vizualne podobe mesta. Pri poslikavi sten bodo sodelovali umetniki in drugi mladi iz različnih regij Slovenije, Italije in Hrvaške, tema ustvarjanja je mobilnost v prihodnosti.

»Poslikava podhoda ob Badaševici bo že druga letos. Mladi so namreč začeli s poslikavo sten v novih mladinskih prostorih na Markovcu, do konca leta pa načrtujemo še poslikavo celotnega Centra mladih Koper. Da so mladi kreativni in polni idej, so dokazali že v sklopu predhodnih poslikav, s prostori na Markovcu pa so presegli vsa naša pričakovanja. Letos smo se z akcijo pridružili dejavnostim Tedna mobilnosti, saj se zavedamo, da s poslikavami podhodov posredno spodbujamo občane, da se za krajše razdalje po mestu raje kot z avtomobilom odpravijo peš oziroma s kolesom,« nam je pojasnila Mojca Vojska, direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper.

Mladi, ki si želijo sodelovati pri izdelavi vizualne zasnove podhoda in njegovi poslikavi, se lahko za več informacij obrnejo na Center mladih Koper, na naslov patrik.holz@cmk.si.

Foto: Center mladih Koper

Nazaj na novice