Peš je blizu, peš je zdravo: Sledi oznakam po Kopru

Mestna občina Koper je že začela aktivnosti, ki potekajo v sklopu Evropskega tedna mobilnosti. Živi zdravo, potuj trajnostno, je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnje izvedbe. S peš kažipoti v obliki talnih označb, ki jih lahko že opazite po mestnih ulicah in sprehajališčih, želimo spodbuditi hojo na vseh kratkih poteh. 60 nameščenih oznak sprehajalce obvešča, da je peš pot blizu, zaradi česar se je do cilja smiselno odpraviti peš in ne z avtomobilom.

Dobro organiziran promet je srce sodobne družbe, aktivna mobilnost nadomešča potrebo po sproščanju in rekreaciji, obenem pa je tudi poceni in tako rekoč idealna za premagovanje krajših razdalj.

Z namenom obveščanja, da za pot do knjižnice, gledališča, fakultete, plaže in ostalih točk v Kopru resnično ne potrebujete avtomobila in drugih motornih vozil, smo po mestu namestili talne oznake, ki mimoidoče obveščajo o oddaljenosti določenih točk v mestu. Peš kažipoti tako sporočajo pomembne in nezanemarljive okoljske vsebine in informirajo o oddaljenosti posameznikove destinacije. Lokacije motivacijskih talnih označb so vidne na zemljevidu na spletni povezavi.

Aktivnost Sledi oznakam po Kopru je sofinancirana v okviru projekta SaMBA, ki se sofinancira v sklopu transnacionalnega programa Interreg Območje Alp Alp 2014–2020 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Nazaj na novice