Poletna muzejska noč vabi

V soboto, 20. junija, se začenja Poletna muzejska noč. S tradicionalno akcijo, ki vsako tretjo soboto v juniju poteka po številnih slovenskih muzejih, galerijah in drugih razstaviščih, želijo javnosti predstaviti in približati institucije, ki hranijo kulturno dediščino. Tudi letos se pester program obeta v Pokrajinskem muzeju Koper, in sicer med 18. uro in polnočjo. Različne aktivnosti in ogledi bodo potekali brezplačno.

Sedež Pokrajinskega muzeja – palača Belgramoni Tacco na Kidričevi ulici bo od 18. ure dalje gostila zanimivo dogajanje za vse obiskovalce. Med 19. in 21. uro bodo v Sredozemskem kotičku Etnološka zbirka potekale delavnice za odrasle na temo zelišč in začimbnic. Med 20. in 21. uro lahko obiskovalci ujamejo predavanje na temo Arheoloških podob Šentviške planote, med 21. in 21.30 pa bodo lahko uživali ob tridimenzionalnem popotovanju skozi 20 najlepših koprskih umetnin v slovenščini. Od 22.00 do 22.30 bo sledilo popotovanje v italijanskem jeziku. Med 18. uro in polnočjo bo potekala tudi spletna predstavitev Iustitia – restavriranje kipa pravičnosti.

V sklopu Poletne muzejske noči v Kopru so pripravili kvize in igre za male in velike ljubitelje muzejev ter interaktivne dejavnosti, ki jih lahko najdete na naslovu https://zabava.pokrajinskimuzejkoper.si.

Foto: Pokrajinski muzej Koper

Nazaj na novice