Pred nami je pester praznični konec tedna

Za praznični konec tedna napovedujemo šopek prireditev, ki bodo popestrile poletno dogajanje v Kopru in njegovi okolici.

Nadaljuje se festival Poletje z biseri 2020. Na Kapodistriasovem trgu bodo nocoj, od 21. ure naprej, za dobro vzdušje skrbeli Zmelkoow, ki bodo skozi svoj glasbeni opus predstavili tudi avtobiografsko opereto “SPOVEDNICA – vroča in žgečkljiva”.

Eden od festivalov, ki v Kopru že poteka, je tudi Festival JEFF. Na vrtu Circolo bo jutri, v četrtek, 13. avgusta, oder JEFF-a zasedal dravograjski etno duet Ofak & Mori. Isti dan bomo na festivalu prvič slišali ritme brazilske glasbene zvrsti bossanova, slovenske zasedbe Bossa de Novo.

V četrtek bo na Carpacciovem trgu potekala glasbeno obarvana prireditev od Črnega kala dol, z nastopom Boštjana Velkavrha in My name is Stevo Vujić.

Tudi društvo skala Kubed vabi  jutri, v četrtek, 13. avgusta, ob 21. uri v Kubed na akustični večer z imenom Čubed pod borovci, kjer bo nastopil legendarni primorski pevec Slavko Ivančič v družbi Matjaža Švaglja.

Tudi ta konec tedna je rezerviran za Istrsko tržnico, letošnjo novost v Kopru. Na trgu pri Upravi za pomorstvo (nasproti Taverne) v lesenih hišicah istrski ponudniki vsak konec tedna ponujajo svoje izdelke in pridelke. Na trgu se tudi tokrat obeta pester program, ki ga bo v soboto, 15. avgusta, ob 18.30, bogatilo Kulturno društvo Domovina Osp s prikazom trgovanja kot nekoč – Homo na plac. V nedeljo, 16. avgusta, pa bo na trgu nastopil Pihalni orkester Marezige.

Društvo Culturista vabi v soboto, 15. avgusta, na trg pri Upravi za pomorstvo, kjer bo med 7. in 15. uro priljubljen sejem starin.

Vse do sobote bo dogajanje v mestu popestrila tudi prireditev Summer Afro Latin.

Sicer so v destinaciji Koper tudi v avgustu vsak dan na programu različna doživetja, ki še dodatno bogatijo dogajanje v mestu in na njegovem zelenem podeželju.

Več o avgustovskem dogajanju in številnih prireditvah, ki se bodo zvrstile v Kopru in okolici, lahko redno spremljate s klikom na www.visitkoper.si in www.ekoper.si.

Nazaj na novice