Pred nami je še zadnji del projekta Turizmo Ištriano – Izkusimo istrsko podeželje

S pomladnim ciklom doživetij se zaključuje projekt LAS ISTRE Turizmo Ištriano – Izkusimo istrsko podeželje, ki je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja; Evropa investira v podeželje.

 Od konca marca do sredine junija bodo različni istrski ponudniki v sklopu projekta Turizmo Ištriano znova ponudili pester nabor doživetij, prek katerih bodo turisti lahko pobliže spoznali naše kraje, kulinariko in tradicijo Istre.

Vodilni partner projekta, katerega osnovni namen je razvoj istrskega podeželja z razvojem novih tematskih turističnih produktov, ki temeljijo na edinstvenosti, avtentičnosti, sonaravnem razvoju in bogati naravni in kulturni dediščini istrskega, je Fakulteta za turistične študije Univerze na Primorskem – Turistica, partner pa je tudi Mestna občina Koper.

V sklopu 16 različnih doživetij, ki jih prinaša zadnji del projekta, bodo udeleženci denimo lahko spoznali vina najvišje kakovosti, v naravi okusili Istrski zajtrk, izdelovali domačo kozmetiko, okusili divjo špargo, razvajali brbončice na kulinarični poti po Portorožu, izdelovali istrske testenine, odkrivali domače rastline, risali z vinom in na sprehodih ter izletih spoznavali skrite kotičke slovenske Istre.

Termini doživetij so vnaprej določeni, zanje je potrebna predhodna prijava.

Opisi doživetij, termini in kontakti za prijave so dostopni v nadaljevanju oziroma na www.zakladi-istre.si in Facebook Zakladi Istre.

Sicer so v sklopu projekta doslej že izvedli izobraževalne delavnice za turistične ponudnike. Med temi denimo tečaj nemškega jezika v turizmu, izobraževanja na temo spletnega marketinga ipd. V lanskem letu pa so se odvili pomladni in jesenski cikel doživetij.

Nazaj na novice