Preventivna delavnica o nasilju v družini

Nasilje je še vedno precej tabuizirana tema, nasilna dejanja pa v veliki meri prikrita, zaradi česar je lahko družina za marsikoga zelo nevaren kraj. Predvsem je pomembno prepoznati znake, da je nekdo žrtev nasilja. Ravno zato Policijska uprava Koper organizira virtualno preventivno delavnico, ki bo potekala prek aplikacije Zoom. Njihov namen je razbliniti zgrešene predstave o nasilju v družini in predstaviti vlogo policije pri obravnavi takih primerov.

Na policiji ugotavljajo, da nasilje v družini zavzema precejšen del njihovega delovanja. Letno obravnavajo približno 80 tisoč primerov različnih kaznivih dejanj, od tega nekaj tisoč primerov nasilja v družinskem krogu, od na videz blagih oblik z manj opaznimi posledicami do tistih najhujših, kot so umori v družini.

Kriminalistični inšpektor Cvetko Kokalj iz Sektorja kriminalistične postaje PU Koper in policistka Aleksandra Norbedo bosta na preventivni delavnici v sredo, 27. oktobra, ob 17. uri odkrito spregovorila o prepoznavanju nasilja v družini in izpostavila dileme glede prijave ter vloge policije in njihovih ukrepov, kot je na primer prepoved približevanja.

Delavnica bo potekala prek aplikacije Zoom, na kateri lahko sodelujete tudi anonimno (brez vidne slike), vprašanja pa lahko govorcema postavljate v klepetalnici.

Nazaj na novice