Projekt MARISTRA prinaša cikel izobraževanj za turistične ponudnike

Prihodnji teden se začenjajo brezplačna izobraževanja za turistične ponudnike v sklopu operacije Gastronomski zakladi Istre in morja – MARISTRA.

V okviru operacije Gastronomski zakladi Istre in morja – MARISTRA Mestna občina Koper, Občina Piran, Občina Ankaran, Turistično združenje Izola in Društvo vinogradnikov slovenske Istre organizirajo cikel brezplačnih izobraževanj s ciljem razvoja človeških virov za potrebe podjetniškega delovanja. Izobraževanja bodo v prvi vrsti namenjena gostinskim in namestitvenim ponudnikom ter vsem, ki so dejavni na področju ribištva in kmetijstva, pa tudi vsem ostalim, ki jih zanimajo tematike izobraževanj. Izobraževanja bodo za udeležence brezplačna.

Izobraževanja se bodo začela prihodnji torek, 6. oktobra, ko bosta ob 16. uri v koprski Pretorski palači mag. Mateja Tomin Vučković in Dimitrij Piciga spregovorila o trendih v potrošnji, o tem, kako prisluhniti gostu, o zadovoljstvu, zvestobi, kakovosti in prodaji.

Tudi ostala izobraževanja se bodo izvajala predvidoma ob torkih, med 16. in 19.30 uro. V torek, 13. oktobra bo v ospredju italijanski dnevni gost, predavanje na to temo bo vodil Gorazd Skrt, nato pa bo Tine Murn spregovoril o digitalnem marketingu in zgodbah. 20. oktobra bo osrednja tema trajnostni turizem, predavateljica pa Astrid Prašnikar, na zadnjem izobraževanju, ki bo 3. novembra, pa bo Dimitrij Piciga predstavil spremembe, ki jih je prinesel Covid-19 in spregovoril o potrošnikih 2030.

Vsa izobraževanja bodo potekala v skladu z veljavnimi ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe z virusom COVID-19, ker je število udeležencev omejeno, zato je za izobraževanja obvezna predhodna prijava prek spletnega obrazca na tej povezavi.

Sicer je projekt MARISTRA sofinanciran iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo. Za vsebino so odgovorni partnerji projekta. Organ upravljanja določen za izvajanje Operativnega programa ESPR v Republiki Sloveniji 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Foto: Jaka Ivančič

Nazaj na novice