Riviera drugič letos v Kopru, turisti navdušeni nad čistočo mesta

Včeraj je bila na potniškem terminalu v Kopru privezana luksuzna Riviera, ki je k nam priplula iz Splita, svojo pot pa je nadaljevala v Benetke. Z njo je v Koper prišlo 1100 potnikov in 800 članov posadke.

Riviera, ki so jo zgradili julija leta 2011 v Italiji, je bila uradno splovljena maja leta 2012 v Barceloni, ko je odplula na svojo prvo pot do Benetk in nato v Atene. Potniki lahko na njej uživajo v desetih različnih jedilnicah, različnih barih, salonih, kulinaričnem centru, zdravilišču Canyon Ranch, za odlično fizično pripravljenost pa lahko poskrbijo v fitnesu in bazenu.

Odlikuje jo preprost slog, ki spominja na “country” klube, vsemu skupaj pa je dodana še prefinjena eleganca, ki jo najdemo tudi na najprestižnejših zasebnih jahtah. Tako samo sprejemno sobo krasita dve spiralni stopnišči okrašeni s kristali in šest kristalnih stebrov, ki so prava paša za oči. Zagotovo pa med posebnost te ladje spada kar 380 kristalnih krogel, ki jih najdete na njej.

Na Rivieri poleg vsega naštetega najdete tudi galerijo, kjer so shranjena dela  sodobnih latinskoameriških umetnikov, sicer pa imajo možnost ustvarjati tudi potniki sami, saj je na ladji za to prav poseben kotiček, ki so ga poimenovali Artists‘ Loft. Nekatere potnike potniške ladje Riviera smo na naših ulicah ujeli tudi mi.

Pogovarjali smo se z Bongom in Joejem s Filipinov, ki sta dejala, da sta nad Koprom naravnost navdušena. Lepo, mirno in tiho – prav tako, kot mi je všeč,” je bil kratek in jedrnat Bong, medtem ko je bil Joe navdušen predvsem nad čistočo in ponudbo“Celotno mesto je izredno čisto, res lepo skrbite zanj. Izjemno mi je bila všeč tudi hrana, ki smo jo jedli v enem izmed lokalov. Pa tudi “šoping” sva uspela opraviti,” je svoje misli strnil Joe.

Prihajajoči vikend bosta na potniškem terminalu znova kraljevali dve velikanki. V soboto, 7. julija, bo na potniškem terminalu privezana Mein Schiff 2, ki bo k nam prav tako kot Riviera priplula iz Splita, v nedeljo, 8. julija, pa si bodo Koper ogledali potniki s potniške ladje Marella Discovery 2. Slednji bodo na slovensko obalo pripluli z grškega Krfa.

Nazaj na novice