Šesto državno prvenstvo v morskem kajaku za pokal mesta Koper

V Kopru je minuli konec tedna potekala že šesta mednarodna tekma in državno prvenstvo za Pokal mesta Koper v morskem kajaku in stoječem veslanju, ki je potekalo med Bernardinom in Žusterno.

Na tekmo je bilo prijavljenih kar 61 tekmovalcev iz Slovenije, Italije, Avstrije, Madžarske in Nemčije.

Kot je povedal Jakob Marušič, generalni sekretar Kajakaške zveze Slovenije, ki je bila poleg KKK Žusterna in KKK Orka soorganizator tekme, so letos vse zmage in najhitrejši časi pripadli tujim tekmovalcem. Najhitrejši čas tekme, in sicer ena ura in 14 minut, je dosegel avstrijski tekmovalec Wolfgang Hoechtl (WSV Ottensheim) v disciplini surfski, drugi je bil Italijan Marco Lipizer (CMM N. Sauro) s tremi minutami zaostanka za najboljšim, tretje mesto pa je pripadlo Slovencu Pavlu Kuraltu (KKK Nivo Celje), ki je v cilj prispel štiri minute za prvim.

Med ženskami je bila najboljša Italijanka Zoe Faiman (CMM N.Sauro) s časom ena ura in 38 minut, druga je bila z dvominutnim zaostankom domačinka iz ankaranske KKK Orke Anja Lamot, ki je postala tudi državna prvakinja v disciplini surfski, tretja pa njena klubska kolegica Maja Hočevar s časom ena ura in 41 minut. Za to disciplino so sicer značilni visoki valovi, ki jih kajakaši s pridom izkoriščajo in tako dosežejo res neverjetne hitrosti. Šibek jugo je morsko gladino letos premalo razgibal, a kljub temu dovolj, da so nekateri tekmovalci svojo tekmo zaključili pred ciljem.

Nazaj na novice