Slovenska turistična organizacija izbira nova petzvezdična doživetja

Do tega petka, 10. aprila je čas za prijavo unikatnih petzvezdičnih doživetij.

Na Slovenski turistični organizaciji (STO) kljub krizi, ki je zaradi epidemije koronavirusa zajela Slovenijo in močno prizadela turizem, nadaljujejo z izborom novih unikatnih petzvezičnih doživetij. Zaenkrat je produktov, ki se ponašajo z nazivom Slovenia Unique Experience, 12, nov rok za prijave pa se izteče ta petek, 10. aprila.

Slovenia Unique Experiences je oznaka za edinstvena petzvezdična doživetja. Vsak nosilec znaka, ki ga podeljuje STO, zagotavlja, da je njegova ponudba lokalna, avtentična, edinstvena, izkustvena, butična, trajnostno zelena in kakovostna.

Gostje se v primeru takega doživetja lahko zanesejo, da bodo zgodbo doživeli zelo osebno, na izvirnem prizorišču, v stiku z domačini, na način, ki ni bil prenesen od drugod in ki je v skladu s trajnostnimi načeli delovanja v turizmu.

Doslej si je naziv Slovenia Unique Experience prislužilo 12 produktov. To so adrenalinska izkušnja raziskovanja poti prvih jamskih raziskovalcev, avantura s kajakom v podzemlju Pece, dan v ribogojnici Fonda, aktivni oddih v krošnjah dreves Garden Village Bled, oddih v naravi, imenovan Kratke naravoslovne počitnice v Sloveniji, zasebno vodenje po Ljubljanskem gradu, pa Pripoved vojaka s Soške fronte, Brko tura, gastronomska pustolovščina Velenje Underground, odkrivanje poti najlepših vinskih zgodb do najstarejše trte na svetu, doživetje Doline Soče – od vode do kruha in mleka ter produkt Vintage Gourmet Tour, ki ga ponujajo v koprski oljarni Lisjak.

Vsi zainteresirani lahko svoje projekte oddajo prek spletne povezave: https://unique.slovenia.info/register.

Foto: Jaka Ivančič

Nazaj na novice