Slovenski rokometaši v soboto morali priznati premoč Madžarom

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo v začetku prihodnjega leta na Danskem in v Nemčiji, včeraj izgubila proti Madžarski s 24:29 (14:13). Po sobotni tekmi v nabito polni dvorani Arene Bonifika domače rokometaše v sredo, 13. junija, čaka povratna tekma v Veszpremu.

»Madžarska je izjemno močna in trdna ekipa, ki je na trenutke igrala zelo grobo, na njihovo igro nismo ustrezno odgovorili. Naša igra v napadu je bila zelo slaba, bolj podobna košarki, brez resnih strelov z zunanjih položajev,« je bil po tekmi kritičen selektor slovenske rokometne reprezentace Veselin Vujović in dodal, da je v tem trenutku Slovenija zelo oddaljena od svetovnega prvenstva.

Podobnega mnenja je bil tudi Vid Kavtičnik, ki je dejal, da se je v zadnjih petnajstih minutah tekme madžarskemu vratarju povsem odprlo, »mi pa smo grešili od blizu in daleč. Naša obramba ni bila na visoki ravni, kar je na koncu pretehtalo v korist Madžarov. Na povratni tekmi bo zelo težko nadoknaditi pet golov zaostanka, a ni nemogoče«. Slovenski rokometaši bodo morali, tako Kavtičnik, v Veszpremu prikazati naravnost fenomenalno predstavo, obramba in napad bosta morala biti na veliko višji kakovostni ravni.

Varovanci Veselina Vujoviča so sicer dvoboj z Madžari začeli na najboljši možni način. Obramba 6-0 je bila na najvišji možni ravni, igra v napadu raznovrstna in učinkovita, po golu Blagotinška in dveh Dolenca so takoj povedli s 3:0. Na visoki ravni je bil tudi Lesjak, ki je takoj nanizal nekaj sijajnih obramb, v uvodnih osmih minutah ubranil tudi dve sedemmetrovki.

V 12. minuti so se Madžari približali in skoraj izenačili rezultat, v 23. minuti pa je Slovenija znova povedla za tri gole (12:9), a že tri minute kasneje jo je Madžarska prvič na tekmi po golu Zsolta Balogha ujela in izenačila na 12:12. Na polčasu je p0novno vodila Slovenija, z minimalno prednostjo (14:13).

V drugem polčasu so slovenski rokometaši, brez poškodovanega Gabra imeli velike preglavice na vseh ravneh svoje igre, v 42. minuti pa so prvič na dvoboju tekmecu pogledali v hrbet (18:19) ter nato v 45. minuti zaostali za dva gola (20:22). Zadrega slovenskih rokometašev je bila sprva kratkotrajna, tri minute kasneje so prek Kavtičnika izenačili na 23:23, v prelomnih trenutkih dvoboja pa se jim je znova povsem zaustavilo in niso našli pravega zdravila za svoje vzhodne sosede. Ti so v končnici tekme povsem zagospodarili na koprskem igrišču in jim v 52. minuti ušli na tri gole (23:26), največji zaostanek pa je domače moštvo pridelalo v zadnji minuti, ko so zaostali za šest golov (23:29) in si močno otežili življenje pred odločilno tekmo v Veszpremu.

V slovenski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Vid Kavtičnik s sedmimi goli, Miha Zarabec je prispeval štiri zadetke.

Nazaj na novice