Slovensko društvo Hospic na voljo na Sočutnem telefonu

Osnovno poslanstvo društva Hospic je oskrba hudo bolnih ljudi z napredovano kronično boleznijo v zaključni fazi. Nevladna, neprofitna in humanitarna slovenska organizacija nudi podporo in pomoč tudi svojcem, ki se srečujejo s težko življenjsko situacijo.

Slovensko društvo Hospic je po vsej Sloveniji dosegljivo na Sočutnem telefonu, kamor lahko pokličejo bolniki, njihovi svojci, žalujoči in vsi, ki iščejo odgovore ali blažitev stiske. Območni odbor slovenske Istre je dosegljiv na telefonski številki 030 689 656. Namen sočutnega telefona je kronično bolnim, umirajočim ter njihovim svojcem in vsem žalujočim posebej v času epidemije nuditi brezplačno, sočutno in psihosocialno podporo.

Vizija društva je hudo bolnim omogočiti preživetje zadnjega obdobja življenja v potrditvi, da njihovo življenje ni bilo zaman, predvsem pa v harmoniji s samim seboj in svojimi bližnjimi. V Hospicu sledijo načelom spoštovanja življenja, sprejemanju umiranja kot naravnega dogajanja, skrbijo za bolnika in mu zagotavljajo terapije, ki vključujejo lajšanje bolečin. Ob tem nudijo psihološko in duševno pomoč tako bolnikom kot svojcem, v ves proces pa vključujejo prostovoljce, ki prinašajo še kakovostnejšo skrb za umirajoče.

Nazaj na novice