Študentje UP ponujajo učno pomoč na daljavo

Študentke in študenti Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem so se v času izrednih razmer povezali v skupino prostovoljcev, ki učenkam in učencem na daljavo pomagajo pri različnih šolskih obveznostih, najmlajšim pa z branjem, igro in petjem krajšajo čas, ko vrtci in druge ustanove ne delujejo.

Študenti različnih pedagoških smeri so se v času izrednih razmer in omejitve gibanja odločili pomagati otrokom, ki potrebujejo pomoč pri učenju, opravljanju nalog in razlagi snovi ter motivacijo za šolske obveznosti. Vse to bodo počeli na daljavo, na podlagi predhodne prijave prek elektronskega obrazca. Poleg tega starše obveščajo, da pomoč ponujajo tudi mlajšim, ki jim bodo s petjem, branjem, igro ali pogovorom krajšali urice v karanteni.

Starši, skrbniki oziroma vzgojno-izobraževalni zavodi se lahko za učenje na daljavo prijavijo prek elektronskega obrazca, ki je dostopen na strani www.pef.upr.si oziroma na Facebook strani Pedagoške fakultete, prijavo lahko oddate tudi na naslov info@pef.upr.si. Pomoč bodo izvajali do preklica varnostnih ukrepov Vlade Republike Slovenije.

Nazaj na novice