Ta veseli dan kulture

Bliža se 3. december in z njim Ta veseli dan kulture, ki ga obeležujem ob obletnici Prešernovega rojstva. Številne kulturne ustanove bodo jutri odprle svoja vrata, kulturni delavci pa bodo kulturni program obarvali z dobrimi knjigami in razstavami.

Društvo likovnih umetnikov Izola se bo ob 11. uri v avli Osrednje knjižnice Srečka Vilharja v Kopru predstavilo z razstavo Upodobitev besedila, ki bo na ogled do 14. decembra.

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem in Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper vabita na predstavitev nove knjige Skrivni svet malih zverinic Dima Zupina in Janje Plazar, ki bo jutri, 3. decembra, ob 18. uri na Oddelku za mlade bralce Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper. Skupnost Italijanov Koper prav tako organizira predstavitev knjige Il treno da Mosca, ki jo bosta predstavila avtor Maurizio Lo Re in Stefano Lusa ob 18. uri v Čitalnici Fulvia Tomizze.

Obalne galerije Piran bodo v koprski galeriji Meduza ob 19. uri odprle razstavo Tomos – na sedlu spominov, ki je nastala na pobudo Steva Vujića. V ospredju bosta oris pomembnih dosežkov industrijskega oblikovanja in razstava promocijskega materiala, s katerim so gradili prepoznavnost blagovne znamke in uspešno tržili različne Tomosove motocikle, kolesa z motorjem, izvenkrmne motorje za plovila, gospodarske stroje in avtomobile.

Nazaj na novice