Tudi jesen življenja je lahko ustvarjalna in aktivna

Center za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper pripravlja cikel petih delavnic na temo kakovostnega staranja. Cilj in namen projekta je podpora pri dojemanju tretjega življenjskega obdobja kot nekaj pozitivnega, smiselnega in ustvarjalnega. Brezplačne delavnice bodo potekale virtualno, prva bo že v ponedeljek, 26. aprila, ob 19. uri.

Namen projekta je ozaveščanje o pomenu duševnega zdravja v tretjem življenjskem obdobju in soočanje z morebitnimi strahovi. V času epidemije koronavirusa, ko so se naše navade spremenile in je druženja manj, ljudje pa so bolj osamljeni, se o tem moramo pogovarjati. Pomembno je, da človek svojo starost sprejme, se sam aktivno trudi za dvig kakovosti življenja, ustvarja pristne medosebne odnose in da ohranja povezanost z ljudmi vseh generacij.

Brezplačne delavnice, na katerih lahko sodelujejo vsi zainteresirani, bodo vodile univ. dipl. socialna pedagoginja in svetovalka realitetne terapije/teorije izbire Neva Felicjan, univ. dipl. socialna delavka svetovalka transpersonalno-kognitivne terapije Katja Hrabar ter magistrica umetnosti in specializantka Jungovske analitične psihologije Manca Švara.

Občanke in občani se lahko za sodelovanje na delavnicah prijavijo na e-mail naslov 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐣𝐚.𝐢𝐧𝐟𝐨@𝐠𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦 ali dan pred dogodkom pokličejo na telefonski številki centra  031/303-496 in 041/234-517, kjer bodo prejeli natančne informacije o poteku delavnic.

Več informacij o ciklu in temah prihodnjih izobraževalnih delavnic je na voljo na naslednji povezavi.

Projekt se izvaja v okviru razpisa »Spodbude za rešitve: Dolgoživa družba«, ki ga sofinancirata Stičišče nevladnih organizacij Istre in Krasa – ISKRA ter Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za nevladne organizacije ob podpori Kulturno izobraževalnega društva Pina.

Nazaj na novice