Uspehi mlade Koprčanke Eve Čanadi

V petek, 15. novembra, je v veliki dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu potekala letošnja izvedba prireditve Naj atlet Slovenije. Atletska zveza Slovenije poleg nagrad za najboljše v posameznih kategorijah podeljuje tudi plakete državnim rekorderjem v članskih kategorijah, med katere se je letos že drugič zapored vpisala članica Atletskega kluba Koper Eva Čanadi.

Eva Čanadi je v lanski sezoni pri 18 letih prvič izboljšala 29 let star članski državni rekord v hoji na 10 kilometrov (57:11,74), poleg tega je na dunajskem Praterju postala prva Slovenka, ki je v času 1:54,23 kadar koli prehodila olimpijsko razdaljo 20 kilometrov. Eva je letos zabeležila izredno plodno sezono, v kateri je dosegla odlične rezultate, med katerimi sta gotovo najprestižnejša članska državna rekorda v hoji na 10-kilometrski stezi (55:26,13 – 13. 4. 2019 v Velenju) in v hoji na olimpijski 20-kilometrski razdalji (1:48,18 – 5. 10. 2019 na Dunaju).

Naslednjo sezono jo čaka zahteven preskok iz mladinske v člansko kategorijo, kjer bodo tekmovalne razdalje vse daljše in konkurenca vse ostrejša, kar bo za mlado športnico nedvomno še večja spodbuda za žrtvovanja, ki so v tej disciplini edini pogoj za napredek.

Nazaj na novice