Ustvari si svojo priložnost

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem vsako leto organizira srečanje Alumni kluba UP PEF. Vsi študentje in drugi, ki iščejo svojo poslovno priložnost, so vabljeni na brezplačen dogodek Ustvari si svojo priložnost, ki bo v torek, 14. januarja, ob 18. uri v predavalnici FM3 (pritličje UP PEF na Cankarjevi 5 v Kopru).

Svojo zgodbo bo predstavila Tjaša Ban, nekdanja študentka UP PEF, ki je postala ustanoviteljica uspešnega slovenskega startupa, ki prodaja hrano za dirkalne kamele in je del ekipe Ustvarjalnik, ki pomaga mladim pri uresničevanju njihovih idej in projektov. Svoj del zgodbe bo dodal Matija Goljar, soustanovitelj Ustvarjalnika in nekdanji voditelj oddaje Štartaj Slovenija! na POP TV.

Danes službe namreč niso samo tiste, ki so objavljene ali zapisane na neki oglasni deski. Veliko služb je projektnih – nekdo se spomni zanimivega projekta ali prepozna priložnost in samoiniciativno ponudi svoje delo, znanje in želje. Nato to nekdo izpelje in zaradi tega se ustvari novo delovno mesto. Obstajajo zelo preprosti koraki, ki jih lahko posameznik sam naredi, da si kasneje poveča možnosti za dobro službo. Najpomembnejši so angažiranost na čim več različnih področjih, pridobivanje izkušenj na terenu in zavedanje, da vsak korak odpre vrata še nekje drugje: pod pogojem, da ne čakamo na priložnosti, temveč jih aktivno iščemo.

Foto: Univerza na Primorskem

Nazaj na novice