V Kopru simbolno izmenjali luč miru iz Betlehema

Člani Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) so leta 1991 po Sloveniji prvič ponesli Plamen Luči miru iz Betlehema s sporočilom »Mir je čas brez vojne.« Letošnje geslo je »Ne boj se goreti«, Luč miru iz Betlehema pa je danes prišla tudi v Koper.

Odrasli skavti skupnosti Alpe Adria (AA), ki jo sestavljajo odrasli skavti iz Avstrije, Slovenije, Italije in Hrvaške, že več kot desetletje sodelujejo v mednarodni akciji izmenjave Luč miru iz Betlehema. Tako se v predbožičnem času vsako leto zberejo v eni od držav članic in si simbolno podelijo plamen miru ter ga ponesejo v svoje države. Letos je sprejem luči miru potekal v Kopru v organizaciji odraslih skavtov iz Škofij. Srečanja na mednarodni ravni se je udeležilo približno dvesto članov različnih skavtskih družin.

Ob cerkvenih predstavnikih, pod vodstvom koprskega škofa Jurija Bizjaka, ki je daroval mašo v cerkvi Marijinega vnebovzetja, se je izmenjave luči miru iz Betlehema udeležila tudi podžupanja Kopra Olga Franca, ki je vse prisotne skavte pozdravila na dvorišču koprskega frančiškanskega samostana sv. Ane.

Nazaj na novice