V Kopru svoja vrata odprla Hiša izmenjave

Območno združenje Rdečega križa Koper je v Kopru, na Vojkovem nabrežju  predstavilo “Hišo izmenjav”. Gre za prijeten prostor, ki je del projekta “Gremo naprej”.

Omenjeni projekt je namenjen socialni aktivaciji dolgotrajno brezposelnih in socialno ogroženih posameznikov. Z vstopom v program takšni posamezniki pridobijo možnost za ponovno vključevanje v delovno aktivnost ter pridobijo nova funkcionalna in socialna znanja ter izkušnje. Pridobljene veščine jim omogočajo doseganje osebnega razvoja in višajo motivacijo za delo .

Januarja 2018 so v sklopu projekta začeli s praktičnim delovnim usposabljanjem v okviru katerega so ustvarjali najrazličnejše izdelke, katere so sedaj za menjavo ponudili v “Hiši izmenjave”.

Obiskovalci lahko v zameno za prehrambene izdelke, higienske pripomočke, šolske potrebščine ali prostovoljne prispevke izberejo svoj izdelek. Zbrani artikli so namenjeni socialno ogroženim posameznikom ali družinam. Poleg izdelkov v hiši izmenjujejo tudi znanje, izkušnje, lepe misli ali dobre ideje.

Odprtja “Hiše izmenjav” so se udeležili predstavniki Mestne občine Koper in Rdečega križa Slovenije.

Zbrane je na otvoritvi nagovorila tudi generalna sekretarka RKS – OZ Koper Renata Brunskole in se zahvalila vsem sodelujočim v projektu, še posebej partnerjem in prostovoljcem za izkazano naklonjenost ter trud za uspešno izpeljavo projekta. Obenem se je zahvalila županu Borisu Popoviču za podporo s strani Mestne občine Koper, ki je pri izvedbi projekta ponudila pomoč.

Nazaj na novice