VABILO na predstavitev pobude KOPER – DOJENJU PRIJAZNO MESTO

VABILO

na predstavitev pobude

KOPER – DOJENJU PRIJAZNO MESTO

V četrtek, 16. 12. 2021, ob 13.00 uri, z izvedbo na daljavo

 

V okviru projekta “Koper zdravo mesto” želimo v Mestni občini Koper (MOK) ustvariti razmere in omogočiti okolje, ki bo spodbujalo dojenje. Dojenje ni le naraven proces, ampak tudi optimalen način hranjenja novorojenčkov in dojenčkov. Ima številne koristi za otroke, mame, družine, delodajalce, družbo in okolje. Prav zato si prizadevamo, da bi tudi naše lokalno okolje lahko prispevalo k spodbujanju in promociji dojenja.

Z željo, da se pobudi pridružite tudi vsi ključni partnerji v lokalnem okolju, vas vabimo na skupno srečanje, ki se bo zaradi epidemioloških razmer odvijalo na daljavo.

 

Program srečanja:

  • Uvodni pozdrav in prestavitev poteka srečanja – Manica Remec, Nacionalni inštitut za javno zdravje
  • Koper zdravo mesto – Olga Franca, podžupanja MOK, Ester Benko, UP Fakulteta za vede o zdravju
  • Dojenju prijazno mesto – Andreja Tekauc Golob, Nacionalni odbor za spodbujanje dojenja
  • Koper – dojenju prijazno mesto? Predstavitev izvedenih in načrtovanih aktivnosti, vloge lokalnih partnerjev in možnosti njihovega sodelovanja – Manica Remec, Nacionalni inštitut za javno zdravje
  • Razprava

 

 

Srečanje bo predvidoma trajalo do 14.30 ure. Prosimo vas, da prisotnost na srečanju potrdite na elektronski naslov zdravomesto@koper.si do srede, 15. 12. 2021.

 

Povezava na dogodek: https://global.gotomeeting.com/join/367890157 .

 

Povezava na »Program projekta Koper zdravo mesto za obdobje od 2020 do 2024«: https://www.koper.si/wp-content/uploads/2020/12/PROGRAM-PROJEKTA-Koper-Zdravo-mesto-za-obdobje-od-2020-do-2024.pdf .

 

Veselimo se srečanja z vami!                                                                                                     Župan

Delovna skupina “Dojenju prijazno mesto”                                                                     Aleš Bržan
v okviru projektnega sveta Koper zdravo mesto

Nazaj na novice