Vikend v znamenju IRONMANA

Še nekaj dni nas loči od mednarodnega tekmovanja I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, ki ga bo Koper letos gostil že drugič. Uradni del tekmovanja se bo začel v nedeljo, 22. septembra, ob 9. uri, na mestnem kopališču v Kopru, dan prej, v soboto, 21. septembra, pa bodo v Izoli gostili športni dogodek za najmlajše, poimenovan Ironkids.

  

I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, ki ga bo Koper znova gostil v nedeljo, 22. septembra, je mednarodno odmeven športni dogodek, ki med ekstremnimi športniki uživa velik ugled. Dogodek nagovarja ciljno skupino, ki jih v slovenskem turizmu želimo navdušiti za obisk oz. ponovni obisk naše dežele in je tako odlična priložnost za povečanje prepoznavnosti in pozicioniranje naše dežele kot zelene, trajnosti zavezane destinacije za odlična aktivna doživetja tudi za zahtevnejše goste. Tekmovanje je tudi letos razprodano, prijavljenih pa je celo več kot minulo leto, in sicer 1.700 tekmovalcev, ki prihajajo iz 53 držav. Med njimi je največ Italijanov, letošnja novost pa so tekmovalci, ki prihajajo iz oddaljenih Nove Zelandije in Južne Amerike.

Program in podrobnosti letošnjega Ironmana so danes predstavili na novinarski konferenci, ki se je je v imenu vseh štirih občin gostiteljic, Ankarana, Kopra, Izole in Pirana, udeležil župan Mestne občine Koper Aleš Bržan»V imenu vseh sodelujočih občin vam izrekam dobrodošlico. Lahko vam zagotovim, da bomo poskrbeli za dobro počutje vseh tekmovalcev in njihovih spremljevalcev in da se bodo počutili varno. Veseli smo, da je ta mednarodna prireditev našla svoje mesto na naši čudoviti Obali in upamo ter želimo si, da bo ta prireditev še dolgo v naših krajih«. Zbran je pozdravila tudi mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije: »I feel Slovenia IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, predstavlja odlično priložnost za večjo prepoznavnost Slovenije kot zelene raznolike destinacije, odlične za aktivne počitnice, organizatorice vrhunskih dogodkov in tudi odlične gastronomske destinacije. Zato na STO pri projektu skupaj s štirimi občinami sodelujemo že drugo leto. Projekt navdušuje najbolj ekstremne športne navdušence, med njimi številne poslovneže in vplivneže z visoko kupno močjo na naših ključnih trgih. Novost letošnjega leta je odgovorno ravnanje z okoljem ter nadgradnja dogodka z IRONMAN Restaurant week, ki bo obiskovalcem dogodka našo deželo predstavil skozi edinstvena gastronomska doživetja

Milan Eržen, generalni direktor tekmovanja I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria se je zahvalil Slovenski turistični organizaciji in vsem štirim občinam za vrhunsko podporo, ki je zagotovo ključna pri organizaciji tako velikega dogodka. Spregovoril je tudi o tem, kako je prišlo do ideje pripeljati to vrhunsko tekmovanje v Slovenijo: »V Sloveniji je triatlon izjemno popularna disciplina, vendar so s takim tekmovanjem povezani visoki stroški za posameznika. Sami smo želeli omogočiti slovenskim rekreativcem, da imajo to tekmovanje blizu doma, kjer lahko zanje navijajo domači navijači,« je za konec razkril Eržen.

Podrobne informacije o zaporah cest zaradi prireditve I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria lahko najdete tudi na uradni spletni strani tekmovanja ali  na strani e-koper.

Nazaj na novice