Vinarji, oljkarji in ponudniki drugih istrskih zakladov, vabljeni na Istrsko tržnico

Ob koncih tedna v juliju in avgustu bo v Kopru zaživela Istrska tržnica.

Istra skriva številne zaklade. Rodovitna zemlja in mediteransko podnebje pa nudita dom sočnim vrstam vinske trte, polnim okusom sadja in zelenjave, odličnemu oljčnemu olju in drugim dobrotam, ki imena naših krajev ponašajo daleč v svet.

Da bi istrske zaklade in tukajšnjo ponudbo čim bolj približali najširšemu krogu ljudi, so se v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper odločili, da bodo v Kopru vse konce tedna v juliju in avgustu na trgu ob upravi za pomorstvo organizirali Istrsko tržnico.

K sodelovanju vabijo vinarje, oljkarje in ponudnike drugih istrskih dobrot, ki bi v hiškah ponujali in prodajali svoje izdelke in pridelke. Pogoj za sodelovanje na Istrski tržnici je prodaja izdelkov in pridelkov, kot so domače sadje in zelenjava, suho sadje, vloženo sadje in zelenjava iz lastne pridelave, domače marmelade, kompoti in drugi sorodni izdelki ter začimbe in dišavnice, vino, oljčno olje in drugi gastronomski zakladi slovenske Istre.

Vsi zainteresirani za sodelovanje se lahko obrnejo na Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper oziroma na telefonsko številko 05 6646 242.

Nazaj na novice