Začela se je ureditev večgeneracijskega parka v Kubedu

Kubed bo v kratkem bogatejši za večgeneracijski park, ki bo namenjen druženju in srečevanju različnih generacij, rekreaciji in aktivnemu preživljanju prostega časa. Park so v okviru projekta participativnega proračuna Predlagam – Odločam/Propongo – Decido zasnovali in izglasovali krajani sami, ki so staremu balinišču želeli dati novo življenje.

Kot so v predlogu projekta zapisali krajani, je v Kubedu možnosti za rekreacijo in aktivno preživljanje časa na prostem malo. Večje rekreacijske površine so namreč v mestu, ki je od vasi oddaljeno dobrih 20 minut vožnje z avtomobilom, kar predstavlja težavo še zlasti starejšim vaščanom in staršem z majhnimi otroki. Občini so zato predlagali ureditev parka, ki bi bil namenjen vsem starostnim skupinam, saj bi na enem mestu omogočal igranje, plezanje in razvijanje motoričnih spretnosti najmlajših, vadbo na napravah za starejše kot tudi zahtevnejše vadbe za športno aktivnejše prebivalce. Park so predvideli le streljaj od središča vasi, na starem delu balinišča ob vaškem nogometnem igrišču.

Mestna občina Koper je v prvi fazi začela postavljati otroška igrala. Gre za sodobna in zanimiva, predvsem pa varna igrala, ki so izdelana iz ekoloških materialov, a kljub temu trajna in odporna proti vremenskim vplivom. Občina bo v kratkem v neposredni bližini postavila naprave za vadbo na prostem, ki bodo preproste za uporabo in bodo zagotavljale varno ter udobno telovadbo za vse starostne skupine. Uredila bo še pergolo, ki bo nudila prijetno senco in bo omogočala uporabo parka ter naprav tudi v vročih poletnih mesecih.

Čeprav bo park urejen v kratkem, ga bodo vaščani lahko uporabljali šele po preklicu varnostnih ukrepov in omejitev gibanja.

Nazaj na novice